Profielfoto van Mountsxl
Mountsxl
Vleugelboot 4b, 3911CL Houten
maandag
Op afspraak -
dinsdag
Op afspraak -
woensdag
Op afspraak -
donderdag
Op afspraak -
vrijdag
Op afspraak -
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

De mooiste ophangsystemen voor audio en video apparatuur

Mooi vormgegeven ophangsystemen voor audio en video apparatuur zijn natuurlijk prettig. Welke mogelijkheden deze systemen hebben, is minstens zo belangrijk.

Audio en video apparatuur van MountsXL

Ze moeten natuurlijk wel datgene leveren wat jij graag wilt, hoe mooi ze ook zijn. En wat te denken van monitoren: een goed ontwikkelde steun is praktisch maar verschaft, zowel wat uitstraling als functionaliteit betreft, ook plezier. Zelfs speakers worden niet vergeten. Een fraai vormgegeven speaker gecombineerd met een mooi ophangsysteem streelt niet alleen het oor, maar ook het oog.

TV beugels
Een van de meest gebruikte ophangsystemen voor audio en video apparatuur zijn tv beugels. Praktisch en compleet, afgestemd op het formaat en het gewicht van de tv en op de prestaties van de beugel. Draaien, kantelen, kiepen, van de muur af of juist tegen de muur aan, het kan allemaal. Mooi neutraal en alleen zichtbaar wanneer de tv van de muur af komt toont de tv het beeld in de door jou gewenste kijkhoek. Ook wanneer je de tv aan een schuin dak wilt hangen of zelfs aan het plafond, ben je bij de ophangsystemen voor audio en video apparatuur aan het goede adres.

Verschillende systemen
TV beugels met extra lange armen kunnen de tv tot ruim een meter de kamer in laten komen. Plafondbeugels behoren ook tot de ophangsystemen voor audio en video apparatuur. De tv hangt dan aan draagarmen. De hoogte en hoek bepaal je zelf.
Natuurlijk kijk je niet alleen thuis televisie. Daarom zijn er ook speciale uitvoeringen voor in de caravan. Licht, compact en toch geschikt om jouw tv te dragen. Zo kun je de tv ook in de caravan een stuk van de muur halen en bijdraaien. Prettig als je bijvoorbeeld vanuit je bed televisie wilt kijken. Je draait de tv richting je slaapplek en 's morgens duw je hem weer, ruimtebesparend, strak tegen de muur.
De aanwezigheid van de tv in een interieur kun je tot een minimum beperken door het gebruik van de tv lift. Dit is een ophangsystemen voor audio en video apparatuur waarmee de je de tv, middels een beugel gemonteerd op een lift, in een kast of ombouw laat zakken wanneer je niet kijkt. Dit wordt vaak bij het grotere formaat televisies toegepast.
Vindt je aan de andere kant dat de tv wel een mooi plekje verdient dan kun je kiezen uit een gevarieerd aanbod tv standaards. Ook die behoren tot de ophangsystemen voor audio en video apparatuur. Bij sommige standaards is er ruimte gecreëerd voor een dvd speler, beamer of andere apparatuur. Er zijn strakke vintage uitvoeringen, statische en verrijdbare varianten in allerlei soorten en maten.

Extra’s
Elektrische bediening is handig en in sommige gevallen ronduit praktisch. Zeker voor het instellen van kijkhoeken bij een groter formaat tv, het bedienen van een plafondbeugel of de tv lift is een afstandsbediening geen overbodige luxe. Maar wat als het nu wel luxe is, lekker liggend op de bank, zittend in je relaxte stoel of net genesteld in bed de tv een tikkeltje bijdraaien zonder dat je hoeft op te staan, dat is toch fantastisch. Goede ophangsystemen voor audio en video apparatuur maken van tv kijken een uitermate ontspannen activiteit.