Profielfoto van Mountsxl
Mountsxl
Vleugelboot 4b, 3911CL Houten
maandag
Op afspraak -
dinsdag
Op afspraak -
woensdag
Op afspraak -
donderdag
Op afspraak -
vrijdag
Op afspraak -
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Handig in gebruik, de tv lift

Wil jij graag in bed tv kijken en voor het slapen gaan je favoriete serie of film kijken.

Een luxe oplossing

Een tv lift kan uitkomst bieden. Zo wordt er op moment dat je geen tv kijkt de tv netjes weggewerkt achter bijvoorbeeld een kast. En met een druk op de knop laat je de tv weer naar boven komen als je tv wilt kijken. Een tv lift is een praktische en stijlvolle oplossing. Wat zijn de voordelen van een tv lift en welke soorten zijn er te koop?

Hoe werkt een tv lift?
Een tv lift werkt eigenlijk heel simpel. Zo heb je een metalen frame waar je de tv kunt bevestigen, een lineaire actuator (het liftmechanie) en een schakelaar om de actuator te regelen. De werking van een tv lift kan verschillen per model, maar het belangrijkste werkingsprincipe hetzelfde bij elk model. Het tv scherm wordt verplaatst naar boven of beneden door een motor aangedreven systeem.

Diverse soorten
Er zijn verschillende soorten. Je kan de soorten tv liften opdelen in een pop-up tv lift en een drop down tv lift. De pop-up tv lift is het meest populaire model en tegens ook het makkelijkst in gebeuren. Je kan deze installeren in bestaande kasten. Zo kun je een mooie kast in de slaapkamer neerzetten voor je bed, waar een tv uit komt wanneer je wilt kijken. Op deze manier staat er niet altijd een ongezellige televisie in je kamer te pronken. Het andere model, de drop down tv lift is de tegenhanger van de pop-up tv lift. Ze verhogen het tv scherm namelijk niet, maar - zoals de naam doet vermoeden - verlagen het tv scherm. Deze oplossing is minder populair vanwege een meer gecompliceerde technische aanpak. Om deze tv lift te installeren heb je namelijk een grote hoeveelheid vrije ruimte boven de locatie waar de tv komt te hangen, meestal in het plafond of op de zolder, vandaar wordt deze minder vaak gebruikt.

Wanneer gebruik je deze standaard?
Deze geautomatiseerde tv-standaard kan niet alleen in de woonkamer worden gebruikt, maar ook in een kantoor of slaapkamer is een tv lift ideaal. Deze standaard wordt vooral gebruikt voor woonruimten waar veel ruimte ongebruikt blijft. Zo kun je de ruimte onder je bed benutten als je een verborgen TV aan het voeteneind installeert. Met de pop-op tv lift komt de tv alleen naar boven als je tv wilt kijken door simpelweg op een knop op een afstandsbediening te klikken. Het gebruik van een tv lift is niet alleen handig en praktisch maar dus ook een mooie oplossing als je geen tv in je interieur zichtbaar wilt ophangen. Ben jij op zoek naar een tv lift voor jouw woonkamer, kantoor of slaapkamer? Kijk dan eens in ons assortiment. Je vindt de beide modellen. Er zijn diverse maten beschikbaar zodat je altijd de juiste maat kunt kiezen die past bij jouw tv scherm. Heb je vragen of heb je hulp nodig bij de installatie? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan graag klaar om je te voorzien van advies.