Stijvol en uniek, marmer mozaiek

Denk je bij mozaieken al gauw aan de kleine tegeltjes in verschillende kleuren? Dit stijlvolle Marmer mozaiek is iets totaal anders...

Mozaiek, creatieve kunstwerken!

Mozaiek: Een kunstvorm waarbij een grote afbeelding wordt vervaardigd uit een groot aantal kleine steentjes. Hebben we niet allemaal wel eens gemozaiekt? De meeste van ons al op de kleuterschool! Het is dan ook een leuke creatieve manier om restjes om te zetten in een nieuwe creatie.

Mozaiek uit de grotten uit Turkije

In de grotten van Turkije hebben ze hetzelfde gedacht. Tussen al de platen marmer blijven er heel veel restjes prachtig marmer over, te klein om te verwerken maar te mooi om weg te gooien. En daarom hebben ze gekozen om te mozaieken! 

Verschillende kleuren en vormen

Als je niet kunt varieren in kleur dan kan je varieren met de vorm! Grafische vormen zijn helemaal de trent dus waarom niet. De kleine steentjes worden eerst machinaal op het juiste formaat gezaagd en daarna met de hand op matjes geplakt. Omdat elke marmerplaat net een andere kleur of ader heeft zal ook ieder matje net weer anders zijn maar dit maakt het product uniek. De matjes zijn verkrijgbaar in de natuurlijke kleuren die je uit de grotten haalt. Wit, creme, grijs, blauw grijs, donker grijs en zwart.

Hoe plaats ik deze matjes?

Het plaatsen van de Mozaiek matjes is vrij simpel. Het product is van natuursteen dus het is erg belangrijk dat je zuurvrije producten gebruikt. Ook mag je de vloer alleen schoon maken met zuurvrije producten (geschikt voor natuursteen). Daarnaast kan je het plaatsen van de matjes zien als het plaatsen van een tegel. Moet je randjes opvullen dan haal je heel simpel wat steentjes van een matje en vul je ze aan. Voegen na het lijmen en de vloer is klaar voor gebruik! Heb je toch nog vragen? Bij Designtegels helpen we je met het uitrekenen hoeveel je nodig hebt én helpen we je met alles wat je nodig hebt.

Mozaieken met mozaiek?

Deze matjes lenen zich perfect voor creatieve uitspattingen. Wil je een naam, logo, bloem of andere vorm tonen op je vloer? Dat kan perfect met dit mozaiek. Je haalt simpelweg steentjes uit de matjes en voegt hier andere kleur terug. Zo kun je je eigen vloertekening maken. Een geweldige entree gegarandeerd! Nog meer voorbeelden zien? Kijk op Designtegels.nl voor meer projecten.