string(1) "p"

Terrazzo, de trend van nu!

Terrazzo of Granito, verschillende namen voor hetzelfde product. Alom bekend uit de oude statige huizen en helemaal terug in het interieur van nu!

Restjes tussen het beton

Terrazzo is een hele oude techniek, ontstaan door het gebruik van restjes. Bij het bouwen van kerken werden restmaterialen marmer of graniet bij het beton gestort. Door het vele verkeer (geloop) over deze vloeren werd het vervolgens gepolijst waardoor de stukjes marmer of graniet zichtbaar werden. Men vond dit zo mooi dat er ook andere producten van gemaakt werden.

Hal of aanrechtblad

We kennen allemaal wel de oude huizen met mooie hallen van Terazzo of de keukenbladen van Granito. Afgelopen jaren zien we vaker dat oude stijlen weer helemaal terug komen, zo ook bij deze! Maar niet alleen in vloeren maar ook in lampen, bijzettafeltjes, broodplanken of gewoon als decoratie is de terrazze weer helemaal hip. En.. hoe kleurrijker hoe beter!

Granito bij Designtegels.nl

Wil je ook een vloer van terrazzo maar is het plaatsen gewoon te veel werk? Een perfect alternatief is de cementtegel. Deze tegels bestaat namelijk uit precies dezelfde bestandsdelen als het aloude terrazzo. Onderop cement en afgewerkt met een kleurlaag van marmerpoeder én bij de granito ook stukjes marmer. Hierdoor krijg je precies dezelfde look en feel. En wil je ook nog iets spannenders met je vloer dan kan je hem ook nog combineren met een patroon of een kleur. Deze tegels kan je ook nog eens overal gebruiken: In je badkamer, hal, binnen of buiten en zelfs als tafelblad.