Zelliges

Zelliges zijn handgemaakte wandtegels uit Marokko. Bijzonder mooie kleurnuances en ruwe afwerking geven deze tegels een kenmerkende uitstraling!

Zelliges

Deze prachtige handgemaakte tegeltjes komen uit Marokko. Gemaakt uit de specifieke klei uit de Marokkaanse Fez worden ze gebakken met kleurrijke glazuur. De klei kan je herkennen aan de rode kleur onder de tegel, het handgemaakte aan de ruwe randjes en soms kapotte hoekjes. Deze worden namelijk met de hand afgekapt tot hij de juiste vorm heeft. Bij plaatsen van de tegeltjes kunnen witte kalkpitjes of craquele ontstaan, dit hoort allemaal bij de tegel. Als je goed luisterd kan je zelfs de tegeltjes horen springen als je hem voor het eerst open maakt.

Designtegels heeft de Zellige in 10x10, 5x5 in Hexagone vorm of in Visschub. De Zellige is een wandtegel en kan niet op de grond geplaatst worden. Ben je op zoek naar een Marokkaanse vloertegel dan is de Bejmat een goed alternatief. Het is dezelfde stijl alleen dan dikker.

De Zelliges zijn in wel 100 verschillende kleuren beschikbaar, wij raden altijd aan om te komen kijken in onze showrooms in Breda of Utrecht aangezien de kleuren kunnen afwijken.