Hoe maak je je cementtegels schoon

4x per jaar is het zo ver, de grote schoonmaak! Meubels schuiven en alles even opfrissen. Maar hoe maak je de cementtegels schoon?

De grote schoonmaak

Tijdens het veranderen van de seizoenen is het weer tijd om wat te meubels te schuiven, de warme kleden en vachtjes weer te voorschijn te halen/ weg te stoppen en lekker wat aan te rommelen. Even alles weer lekker opfrissen en ontstoffen en ontdekken welke accessoires je nog in de kast had liggen.
De iets minder leuke dingen aan de grote schoonmaak zijn de klussen die altijd wat langer blijven liggen. De ramen lappen, badkamer en keuken eens even goed uitsoppen en de vloeren reinigen. Want welk middeltje moet je nou gebruiken om je mooie tegels in je hal of keuken eens goed fris te maken?

Hoe krijg ik mijn cementtegels weer fris?

Heb je oude of nieuwe cementtegels in je gang, keuken of badkamer liggen en weet je niet goed hoe je ze schoon moet maken? Bij Designtegels.nl hebben we middeltjes voor elke vlek of viezigheid. In de hal de moddervoeten, in de keuken de vetvlekken en in de badkamer de kalk en zeepresten. De reinigings producten van Azule zijn speciaal gemaakt voor het schoonmaken van deze tegels. De kleurlaag op deze cementtegels zijn namelijk van marmerpoeder wat betekent dat ze alleen met natuurlijke reinigingsmiddelen (zonder zuur of bleek) schoongemaakt kunnen worden.

Welk middeltje voor welk vuil

Heb je kalkresten op je tegels? Neem dan de Cementsluierverwijderaar van Azule, verdun deze met water en spuit het op de tegels. Het kan zijn dat je deze fles nog in de kast hebt staan aangezien je hem ook nodig had bij het leggen van de tegels.

Met de vuiloplosser van Azule krijg je al het vuil en vet van je tegels. Dit product reinigt alleen de bovenkant van de tegel waardoor je hem niet opnieuw hoeft te impregneren.

Zijn je vloeren sterk verontreinigd gebruik dan Azule Losefix of Oil-Ex. Vraag bij het gebruik van deze producten altijd bij Designtegels even na hoe je ze het beste kunt gebruiken.

Hoe hou ik mijn cementtegels schoon

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Dit geldt ook voor het schoonmaken van de Cementtegels. Af en toe een grote schoonmaak is geen probleem maar te vaak met deze producten zorgt er toch voor dat de tegels wat vaal en schraal ogen. Dweil daarom regelmatig (1x per week is voldoende!) met de Dweilzeep van Azule. Dit product maakt schoon én zorgt ervoor dat er een beschermend laagje op de tegels komt te liggen die ze beschermd en mooi houdt.

Vragen?

Heb je nog vragen over welk middel past bij jouw vloer of vlek? Schroom niet om te bellen of mailen naar onze klantenservice. Zij zijn gespecialiseerd in verschillende vlekken en het schoon maken er van en kunnen je een advies op maat geven. Kijk voor onze contactgegevens op onze website: www.designtegels.nl/contact