Op zoek naar een bijzondere tegel? Wat dacht je van de Zellige!

De Zellige verovert de wereld! Ondanks dat de ambacht al eeuwenoud is. Steeds meer zie je nieuwe kleuren én nieuwe vormen.

Zellige, wat is dat nou voor tegel?

Dit vrolijke, kleurrijke wandtegeltje heet de Zellige. (Dit spreek je uit als zelieze). Het is een handgemaakt product uit Marokko, waar de straten en gebouwen, zowel van binnen als buiten, vol ligt met deze tegeltjes. Naast de Zellige heb je ook de Bejmat en Platta die dezelfde kleuren bevatten maar dikker zijn waardoor ze ook op de vloer geplaatst kunnen worden. Elk tegeltje wordt met de hand gevormd, gekleurd en gekapt waardoor zowel de vorm als de kleur licht kan afwijken per dag dat deze gemaakt wordt. 

Prachtige kleuren én speciale vormen

In het laatste jaar is dit bijzondere tegeltje ook in ons land razend populair geworden. Zo populair zelfs dat de fabrieken in marokko het niet altijd bij kunnen bikken. Er komen ook steeds meer vormen en kleuren bij, waardoor kiezen niet altijd makkelijk is. Zo heb je bijvoorbeeld de bekende visschub (poisson echelles), een driehoek (triangle), 6-hoek (hexagone) en nog véél meer. Je ziet dat men als ze gaan voor een drukke vorm ze meestal gaan voor een wat rustigere kleur. Maar alle combinaties zijn mogelijk!

Kies je kleur, kies je vorm

Wil je zelf weten wat de opties zijn in de vormen en kleuren bij de Zellige? Dan heeft Designtegels een makkelijke tool hiervoor ontwikkeld. Namelijk: De Zellige Configurator. Hiermee kies je eerst je eigen kleur en vervolgens je eigen vorm. De opties hiervoor zijn eindeloos! De tegel die je kiest uit deze configurator wordt vervolgens speciaal voor jou gemaakt in Marokko. Dat is pas bijzonder!

Ook op zoek naar een vloer tegel?

Een vloertegel in dezelfde kleurenpalet als de Zellige kan dus ook! Ook hiervoor zijn verschillende opties. Bij Designtegels heb je hiervoor de Bejmat (langwerpige tegel) of de Platta (verschillende vormen). Deze tegel is dikker en kan daarom perfect op de vloer geplaatst worden. Deze tegels kan je overal plaatsen. In je badkamer, keuken, hal en zelfs buiten in je tuin. Ben je dus op zoek naar een tegel met deze verschillende kleurnuances? Bestel dan een sample bij Designtegels óf kom in één van onze showrooms kijken.

Designtegels.nl

Designtegels heeft 2 showrooms in Nederland. Één in Breda en één in Utrecht. Onze showrooms bestaan uit verschillende stijlstudio's waarin onze tegeltjes te zien zijn. Ook kan je al onze tegels uit onze collecties bekijken, vergelijken en voelen. De keuze is reuze! Ga je liever niet de deur uit? Ook geen probleem. Je kunt namelijk samples bestellen op www.designtegels.nl die bij je thuis bezorgd worden. De kosten van de sampletegels én de verzendkosten worden later verrekend met je uiteindelijke bestelling. Tot snel!