Creatief tegels combineren, maak van je wand een eyecatcher!

Ben je op zoek naar iets unieks voor aan de wand? Maak je eigen creatieve tegelwand! Wij helpen je verder..

Creatief tegels combineren, dat kan bij Designtegels!

In onze showroom in Breda is het altijd moeilijk kiezen welke tegel we willen plaatsen in een kamer. Zo veel keus, en zo veel moois! Daarom bedachten we dit keer: We gaan ze combineren. Uit al onze verschillende collecties zijn we tegels gaan verzamelen, wel belangrijk: de tegels moeten dezelfde tint hebben (anders wordt het wel héél druk!). De tegels verschillen dus in vorm, dikte afmeting en afwerking maar hebben allemaal een blanke tint. Om een goed idee te krijgen hoe het eruit kwam te zien zijn we begonnen met tegels op de vloer leggen. Het was een gepuzzel, maar zo konden we elk tegeltje zo vaak verplaatsen als we uiteindelijk een mooi geheel kregen.

Op de website van Designtegels kan je tegels zoeken op een kleur of tint en zo je eigen favorieten combinatie samenstellen.

Check, check, dubbelcheck: Puzzelen voor gevorderde

Tip: Maak een foto van de tegels zodat je tijdens het plakken precies hetzelfde patroon kan volgen! Bewerk de muur goed voor zodat je meteen kunt beginnen met tegelen. Maak de wand vlak en gebruik voorstrijkmiddel.  Wij hebben expres een lijm gebruikt die snel droogt, zodat de tegeltjes niet van de muur af konden zakken/vallen. Check goed of je patroon nog overeenkomt met de foto die je eerder hebt gemaakt voordat je puzzel niet meer past!

Voegen maar! Alle kleuren van de regenboog of toch een rustige tint?

Na lang puzzelen en lijmen is het gelukt en zijn we bij het allerlaatste tegeltje aangekomen. Het effect is super tof! Laat de lijm een dag drogen, zodat de tegels goed vastzitten en klaar voor de volgende stap: voegen! Kies een voegkleur die bij je project past. Voeg heb je in alle kleuren van de regenboog. Wil je juist uitpakken met een kleur of naturel blijven met dezelfde kleur als de tegels? Wij hebben gekozen voor een voeg die de tegels extra doet opvallen. Het kan best een uitdaging zijn met alle verschillende soorten tegels. Sommige tegels steken uit, sommige zijn veel dikker… Maar als je eenmaal begonnen bent zie je meteen resultaat! 

Hoe doe je dit zelf? Inspiratie op doen of kom langs in onze showroom(s)

Inspiratie op doen kan altijd op onze website of in één van onze showrooms. Deze wand kan je vinden in onze showroom in Breda. Op onze website kan je op zoek gaan naar allerlei wandtegels die je leuk vindt. Je kan hierbij helemaal los gaan op alle verschillende tegels. Wij hebben onder andere Zelliges, Bejmat, Platta, Marmer Mosaiek, Metro tegels en Spaanse wandtegels gebruikt. Voor zo'n creatieve muur is niks te gek dus leef je uit! En stuur ons een fototje als het af is.