Azulejos, de spaanse zon in je huis!

Azulejos, de Spaanse wandtegel uit de Mediteraanse landen. Handgemaakt in Spanje, met de krachtige kleuren van de zon.

Alle kleuren van de regenboog

Azulejos (spreek je uit als azulechos) zijn handgemaakte tegeltjes uit onze Spaanse fabriek. Deze worden met de hand gevormt, geglazuurd en in enorme ovens gebakken. De kleuren zijn prachtig en fel. In vergelijking met de Marokkaanse tegels is de kleur van de Azulejos egaler en verschilt deze niet veel per tegel.

Manual of Mano

 Manual of Mano staat voor handgevormd. Deze tegels zijn niet strak afgewerkt en hebben daarom een onbewerkt randje. Dit zorgt voor een speels effect, iets wat op dit moment helemaal in de trend is. 

Als je op zoek bent naar een strakke tegel met toch net wat meer uitstraling is deze tegel echt iets voor jou!

 

De Metro tegel

De Metro tegel is alom bekend van vroeger in onze badkamers maar ook nog eens daarvoor, uit de metro! Deze "subway" tile vind je nog steeds in vele metro stations over de hele wereld. Deze strakke tegels zijn er ook in verschillende kleuren en verschillende vormen. De Metro tegel staat bekend om zijn randje in de tegel. Designtegels verkoopt ook Metro tegels zonder randje.

Visgraat of steensgewijs

De Spaanse Azulejos zijn in verschillende formaten te koop. Zo zijn de kleine 10x10 tegels altijd in trek en leuk voor de achterwand van de keuken of op de muur in de badkamer. Echter is de langwerpige variant bijv. 10x30 of 7,5 bij 15 veruit de populairste op dit moment, hier kan je namelijk perfect visgraat motief mee leggen!