string(1) "p"

Marocca, De Marokkaanse cementtegel

Ben jij ook zo dol op de uitstraling van de Marokkaanse Zellige? Dan hebben we bij Designtegels iets nieuws voor je...

Een Marokkaanse cementtegel!

De geperste cementtegel komt oorspronkelijk uit Portugal. Met mallen worden de handgekleurde kleuren in de juiste vorm gegoten en geperst met cement. Al heel lang geleden is deze ambacht over de wereld verspreid en worden de meeste cementtegels die je nu ziet in Vietnam gemaakt. Ook in Marokko wordt deze techniek al generaties op elkaar doorgegeven. 

De Marocca

De cementtegel is vooral bekend om zijn patroon. Deze is te zien op een vierkante tegel, meestal 20x20cm. Hier komt nu verandering in! Wat dacht je van een ruitvorm? Langwerpig? Lantaarnvorm? Of driehoek? Bij Designtegels experimenteren we graag met vorm én kleur. De Marocca is dus een langwerpige cementtegel van 30x6 cm. De tegel is in 14 verschillende kleuren verkrijgbaar. 

Wat maakt deze tegel zo anders?

Wat maakt de Marocca anders dan de Portugese cementtegel? Dat is de kleur. De techniek van het persen is hetzelfde alleen gebruiken ze in Marokko andere ingredienten voor het mengen van de kleuren. Dit zorgt voor levendige, diepe kleuren met kleurnuances die te vergelijken zijn met de Zellige, Bejmat of Platta