Deze vloeren zien we terug in 2022

Woningzoekers moeten vandaag de dag flink overbieden op de vraagprijs om kans te maken op een nieuwe woning.

Guido van Loon 06 Januari 2022

Het is al even een gekte op de huizenmarkt in Nederland. Is de nood (nog) niet heel hoog om te moeten verhuizen? Wacht dan nog even tot de gekte afneemt en investeer in het verbeteren van je huidige leefomgeving. 

Dat doe je onder andere met een nieuwe vloer waardoor het net lijkt alsof een ruimte een complete make-over heeft gehad. In dit artikel lees je meer over enkele vloerentrends van 2022, waaronder beton ciré aanschaffen en het kopen van een betonlook vloer.

Beton ciré aanschaffen: moderne en strakke vloer

Als er een vloer is die we steeds vaker zien dan is het wel een beton ciré vloer. Beton ciré is een sterke en strakke beton stuc die gebruikt kan worden op wanden en vloeren. Het is het ideale materiaal voor een moderne betonlook vloer waar je jarenlang van kunt genieten. Dat maakt deze vloer enorm duurzaam. Wat zo prettig is aan beton ciré aanschaffen, is het feit dat je hiermee zelf een totaal nieuwe look in je woonkamer, keuken of slaapkamer kunt creëren.

Daarnaast is beton ciré slijtvast, ontzettend sterk en heel onderhoudsvriendelijk. Dat klinkt als de perfecte vloer voor de moderne woningen van nu, toch? En psst… beton ciré is 100% vuilafstotend. Ideaal dus wanneer je kleine kinderen of huisdieren hebt of wanneer je van jezelf weet dat je vaak knoeit of een beetje onhandig bent. Maak de vloer nu en dan schoon en je hebt een mooie vloer voor het leven.

Kies voor kleurrijke Mediterrane tegels in huis

Waar beton ciré er vaak juist heel strak en modern uitziet, kan het maar zo zijn dat je liever voor een meer kleurrijke vloer gaat. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe vloer in de gang, overloop of keuken? En wil je hierbij een beetje kleur aanbrengen in je huis? Dan is een vloer met kleurrijke Mediterrane tegels ongetwijfeld iets voor jou. Dit soort tegels worden ook wel Marokkaanse tegels of Portugese tegels genoemd en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en prints. 

Vaak is geen enkel tegeltje exact hetzelfde waardoor je een heel creatief en sfeervol geheel krijgt. Dit soort tegels zien we de komende jaren steeds vaker terug en dan met name in kleinere ruimtes, zoals de badkamer, keuken of het toilet. Combineer de tegels goed met de kleuren op de muren en je krijgt een fantastisch geheel. Let hierbij ook op andere details en meubels in huis om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt.

Duurzaamheid is hip: Vloeren voor ieder interieur

Naast beton ciré is er een andere hele fijne duurzame optie op het gebied van vloeren voor je huis: PVC vloeren. PVC is niet meer weg te denken uit het aanbod vloeren. Dat komt omdat dit soort vloeren ontzettend veel voordelen kennen én tijdloos zijn. Kies je in 2022 dus voor een mooie PVC vloer dan kun je daar jarenlang van genieten zonder dat de vloer ‘uit de mode’ raakt. 

Ook in het aanbod PVC vloeren is heel veel keuze. Wat dit soort vloeren zo aantrekkelijk maakt, is dat ze weliswaar gemaakt zijn van kunststof maar dat ze er niet plastic uitzien. Ze hebben vaak dessins met een houtlook waardoor het net lijkt of je een houten vloer in huis hebt! Ten opzichte van een houten vloer heeft een PVC ook net wat meer voordelen; zo zet een PVC vloer niet uit en kunnen deze vloeren ook niet makkelijk verkleuren.

Houten vloeren zijn en blijven tijdloos

Dat betekent overigens niet dat houten vloeren niet meer de trend zijn. Sterker nog: houten vloeren zijn eigenlijk ieder jaar hip. Houten vloeren hebben weliswaar iets meer onderhoud nodig dan een mooie beton ciré vloer of een PVC vloer, maar met het juiste onderhoud zijn dit soort vloeren wel een plaatje om te zien. Daarnaast passen houten vloeren in verschillende soorten inrichtingen. Het maakt niet uit of je een landelijke, romantische, moderne, retro of industriële inrichting hebt. 

Voor ieder interieur is wel een passende houten vloer te vinden. Bij sommige stijlen staat een strak gelakte houten vloer goed, terwijl je bij een andere inrichting juist goed kunt gaan voor een robuuste look met een onbewerkte vloer. Kijk goed welke vloer bij je past en kies voor Mediterrane tegels, een houten vloer, een PVC vloer of beton ciré aanschaffen om voor een trendy vloer in 2022 te gaan.

 

Reacties