De 7 badkamertrends van 2022

Wordt 2022 het jaar om je badkamer om te toveren tot een waar paradijs? Lees dan snel verder en ontdek de badkamertrends voor 2022!

Nieuw jaar, nieuwe badkamer?

Wordt 2022 het jaar waarin jij jouw nieuwe droombadkamer gaat realiseren? Wij hebben alvast dé trends voor dit jaar voor jou opgesomd, zodat je snel en gemakkelijk te werk kunt gaan. Ontdek welke materialen, vormen en kleuren je veel terug gaat zien en vind de trend die past bij jouw stijl en smaak. Zo kies jij jouw badkamer volgens de laatste trends waar je nog jarenlang van kunt genieten!

We stellen de badkamertrends van 2022 graag aan je voor. We leggen de kleurkaart op tafel en pakken de collecties met massief hout, PVD verwerkingen, magisch marmer en natuurlijke lijnen erbij. Dit zijn de trends die je niet mag missen!

Trend 1: organische, natuurlijke lijnen
Wie eens gaat zoeken in de natuur, komt vrijwel geen rechte lijnen tegen. Ook in de badkamerwereld vinden we in 2022 een hoop golvende en creatieve lijnen terug. Zo brengen ovalen spiegels en afgeronde kranen authenticiteit en warmte in jouw badkamerruimte. Durf je deze organische stijl echt goed door te trekken? Maak het geheel dan af met een vergrijsde of pastelkleurige tint en/of print. Ontdek hier meer over deze trend die je tevens eenvoudig kunt toepassen in jouw bestaande badkamer en/of toiletruimte. 

Trend 2: Houd jij van hout?
Dat je natuurlijke materialen steeds meer terug ziet komen in de badkamerruimte is een feit. Het zorgt voor een echt statement en geeft een warme sfeer. Het materiaal hout wordt steeds stijlvoller ingezet en vanuit die trend zie je volop houten badkamermeubelen en -kasten met reliëf. Een opvallende, gedurfde en smaakvolle trend wat ons betreft.

Trend 3: modern en magisch marmer
Marmer in je badkamer is altijd een goed idee. Je kunt het toepassen in jouw wastafel, fonteintje of waskom. Wit Cararra marmer brengt een klassieke, zachte uitstraling met zich mee, terwijl Portoro Gold en Dark Emperador zorgen voor een licht dramatische sfeer. Meer lezen over deze trend? Check het hier

Trend 4: kleur bekennen met accessoires
Een andere trend die zeker in 2022 volop in 'the picture' staat is die van gekleurde badkameraccessoires. Denk hierbij aan kranen, drukplaten, toiletten, waskommen, etc. Opvallende kleuren vinden steeds vaker hun weg naar de badkamer. Kleur in de badkamer klinkt misschien 'fleuriger' dan het in werkelijkheid is. De meest gebruikte kleuren zijn voornamelijk goud, rosé goud, donkergrijs en koper. Dit kan zorgen voor een luxeuse of juiste stoere look. Vind hier diverse voorbeelden en laat je inspireren!

Trend 5: rond spiegeltje, spiegeltje aan de wand
Eén van de meest onderschatte elementen in de badkamer is misschien wel de spiegel. Echter - zonder een goed gekozen spiegel is jouw badkamer niet compleet. Dit jaar gaan de designers volop voor golvende lijnen: een ronde, een ovale spiegel of een exemplaar met afgeronde hoeken zorgt voor een statement in je badkamer. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Hier vind je diverse prachtige voorbeelden. Tip: breid de spiegel uit met anti-dampfunctie en verlichting.

Trend 6: eenheid van kleur
Bij het oriënteren voor een nieuwe badkamer denk je al snel aan keuzes als 'bad of douche' of 'enkele of dubbele wastafel'? Over de kleur van de gehele badkamer wordt vaak later pas nagedacht. Toch is dit een zeer belangrijk keuze die sterk bijdraagt aan de sfeer van de ruimte. Bovendien kun je je bestaande badkamer soms gemakkelijk aanpassen door een kleur toe te voegen of juist te veranderen. Eens een frisse wind laten waaien door je (nieuwe) badkamer? Dat doe je door bewust een prachtig kleurenpalet te kiezen. Stem de kleur van je kranen op elkaar af en geniet van een badkamer vol eenheid en harmonie.

Trend 7: veelzijdig voordelig
Ook met een klein budget ligt je droombadkamer bij X²O Badkamers nog steeds binnen handbereik. Duik in het uitgebreide badkameraanbod van Linie en haal het maximale uit de beschikbare ruimte én uit je budget!

Begint het bij jou al te kriebelen? Bekijk het volledige aanbod in de webshop of breng een vrijblijvend bezoek aan één van de showrooms!