Foto: Deze-keukentrends-voor-2022-mag-je-niet-missen

Deze keukentrends voor 2022 mag je niet missen

Men blijft liever nog even wonen waar ze wonen dan dat ze veel te veel geld uitgeven aan een nieuwe woning.

Guido van Loon

Met de huidige gekte op de huizenmarkt is dat niet heel gek. De laatste jaren zijn Nederlanders flink aan het verbouwen, blijkt uit cijfers van het CBS.

Door je huis te verbouwen, kan een woning plotseling toch weer als nieuw aanvoelen. Ben je van plan om de keuken aan te pakken? In dit artikel lees je meer over de keukentrends van 2022, want er is weer heel wat moois te zien in misschien wel de gezelligste ruimte van het huis.

Leefkeuken met kookeiland en vrijstaande oven

Een van de trends die we al even zien, is de leefkeuken waar men veel tijd spendeert. Steeds vaker wordt de keuken gezien als een verlenging van de woonkamer. Er wordt gegeten, gelachen, gedronken, gelezen en spelletjes gespeeld. Dat is te zien aan de indeling van de keuken anno 2022. Zo mag een keukeneiland met vrijstaande oven niet ontbreken in je huis. Wanneer de lekkerste ovengerechten worden klaargemaakt, kun je gewoon kletsen met familie en vrienden aan het kookeiland. Een goede oven is onmisbaar; de beste vrijstaande oven vind je door online op zoek te gaan met jouw wensen en budget.

Natuurlijke materialen in de keuken in 2022

Zo’n leefkeuken kan perfect samen met deze trend: natuurlijke materialen in de keuken. We halen steeds vaker de natuur naar binnen. Dat zien we niet alleen aan het aantal planten en overig gebruik van groen, maar ook aan de vele natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en rotan. In de keuken combineer je dergelijke materialen met duurzaam natuursteen of marmer. Dit zorgt niet alleen voor een stijlvol geheel, maar ook voor sfeer en persoonlijkheid. Voeg daarbij daarnaast de nodige planten toe om de natuurlijke keuken compleet te maken. Creëer een zogeheten urban jungle en je hebt je woning helemaal ingericht volgens de laatste trends.

Ronde vormen steeds vaker in de keuken

Iets wat we ook steeds vaker in het interieur zien, zijn ronde vormen. Ook in de keuken komt deze bijzondere vorm naar voren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rond kookeiland? Dat is misschien iets waar je aan moet wennen, maar wat in een moderne inrichting wel enorm goed kan werken. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat een ruimte optisch groter lijkt dan het is en het geeft je keuken een heel speels effect. Wanneer je op zoek bent naar écht iets vernieuwends dan zijn ronde vormen in je keuken absoluut een aanrader. Combineer deze trend met andere trends en je zit voor enkele jaren gebakken.

Zwarte of grijze keuken blijft populair

Ben je op zoek naar een strakke en tijdloze kleur voor je keuken? Dan is een zwarte keuken wellicht iets voor jou. Zwarte keukens zijn al enkele jaren dé keukentrend en ook in 2022 blijft deze trend nog even bestaan. Kies bijvoorbeeld voor een compleet zwarte keuken met zwarte greepjes en details of ga voor enkele delen in het zwart. Vind je zwart toch iets te heftig? Ga dan voor een donkergrijze keuken, een trendkleur voor 2022. Er zijn diverse tinten grijs te verkrijgen voor keukenkastjes, vrijstaande ovens en werkbladen. Ga je voor lichtgrijs of kies je toch liever voor antraciet? Extra tip: combineer grijs met een mooie houten aanrecht of werkblad en je hebt een prachtige combinatie.

Smart home in de keuken

Anno 2022 mogen slimme apparaten natuurlijk ook niet ontbreken in je keuken. Steeds meer mensen in Nederland omarmen smart home in hun woning. In de keuken zien we dat terug in verschillende onderdelen. Zo kun je al enkele jaren gebruik maken van een slimme vaatwasser en een slimme koelkast; beide apparaten kun je bedienen met je smartphone of tablet. Ook wanneer je op zoek bent naar de beste vrijstaande oven is er volop keuze wat betreft smart home. Hoe ideaal is het dat je je oven al kunt voorverwarmen voor verse broodjes wanneer je nog in bed ligt? Uiteraard is de zogeheten Quooker ook het bewijs van fantastische technologische ontwikkelingen.

Let goed op de keukenverlichting

Tot slot is het een aanrader om goed te letten op de keukenverlichting. Dit is een onderdeel dat al gauw vergeten wordt bij het herinrichten van de keuken. Waar we eerder massaal gingen voor de spotjes worden deze spotjes nu vervangen door unieke hanglampen en echte eyecatchers. Wanneer je een strakke keuken hebt, kan een opvallende hanglamp net dat beetje extra geven. Uiteraard kun je ook gewoon gaan voor simpele hanglampen in dezelfde stijl als de keuken. Kies je voor natuurlijke materialen in je keuken ga dan ook voor hanglampen van hout, bamboe of misschien rotan.

Reacties