Trend: stenen tijdperk

Uniek vloerontwerp Marmoleum in Eigen Huis & Interieur

Haal hem in huis: de XXL editie van Eigen Huis & Interieur, het grootste designblad Eigen Huis & Interieur van Nederland! In dit nummer aandacht voor de nieuwste woontrend “Het Stenen Tijdperk” met daarin een uniek vloerontwerp gemaakt met de nieuwe Marmoleum collectie van Forbo. De beelden reportage inspireert met de nieuwste trendkleuren die zo uit de woestijn lijken te komen en natuurlijke materialen zoals marmer, metaal en klei die de warme uitstraling van het interieur versterken. In deze trend zien we de grenzen tussen binnen en buiten vervagen en laten we Latijns-Amerikaanse invloeden de sfeer opwarmen. Ambachtelijke details van raffia en vlechtwerk zijn een match met de steendessins en terracottakleuren.

Het vloerontwerp voor Forbo is gemaakt door trend forecaster en topstylist Monique van der Reijden waarbij het nieuwe kleurenpalet met de Marmoleum collectie een inspiratie was om mee te werken. “Het steendessin in het Marmoleum geeft diepte en daardoor komt het organische patroon prachtig tot zijn recht. Je hebt nu ook minder de neiging om alle meubelen strak en recht te zetten. Juist de nonchalante opstelling en flexibiliteit van de meubelen is een nieuw trendsignalement” aldus Monique van der Reijden, “Zo is het makkelijker om je stoelen, poefs en bijzettafels bij mooi weer even buiten neer te zetten en is er binnen ook een veel informelere en aangename sfeer.

Stylingtip: Speel met kleur

Hoe meer contrast in de kleuren, hoe opvallender het patroon. Door met toon-op-toon tinten te spelen in het vloerontwerp kun je best een groot gebaar maken met de vorm; houd de grotere vlakken naturel en de kleine vlakken mogen een mooie accentkleur krijgen. Door de kleuren te variëren in het patroon krijg je meteen een ander effect.

Bestel een staal

Dit zijn de kleurnummers van het Marmoleum die met elkaar gecombineerd zijn. Klik op één van de kleurnummers en bestel een staal via onze website.

3257 Edelweiss, 3203 Henna, 2767 Rust, 3126 Kyoto, 3233 Shitake, 3273 Ruby 3858 Barbados

vloerontwerp

Natuurvriendelijk Marmoleum

Wil je een vloer met een natuurlijke uitstraling die functioneel, kleurrijk en makkelijk in onderhoud is? De nieuwe Marmoleum vloerencollectie blinkt uit in al deze eigenschappen maar daarbij is marmoleum zeer duurzaam, 100% recyclebaar en wordt het CO2-neutraal geproduceerd. In elke nieuwe woontrend staat duurzaamheid met stip op 1 dus doe mee met een gezond leefklimaat nu en in de toekomst.

Fotografie: Floor Knaapen, Styling & trend forecasting: Monique van der Reijden, Producers: Joyce de Haas, Michelle Verheijen, Productie: Eigen Huis & Interieur in samenwerking met Trendcompass.nl