Forbo Marmoleum Signature

Forbo Flooring heeft een nieuwe collectie: Marmoleum Signature. Een vloerbedekking bestaande uit tegels waarin met laserlicht dessins zijn gegraveerd.

Marmoleum Signature collectie - Forbo Flooring

Forbo hoopt dat de nieuwe vloer creatievelingen zal inspireren om fraaie vloeren te ontwerpen met een eigen identiteit, en richt zich met de nieuwe collectie voornamelijk op de retail-, hospitality- en leisuresector. De Forbo designafdeling heeft vier dessins ontwikkeld, te weten Raw, Cube, Circle en Tattoo. Daarnaast is het mogelijk om geheel eigen ontwerpen in de vloer te laten graveren.

De deelcollectie met de naam Raw werkt met mat en glans en de schoonheid van imperfectie waardoor een unieke ruige uitstraling ontstaat. De Circle-dessins bestaan uit Bauhausachtige cirkels die voor een kwart in de tegels zijn gegraveerd waardoor al combinerend verschillende patronen gecreëerd kunnen worden. Cube speelt op zijn beurt met optische illusie. De kubussen geven de indruk van diepte waardoor een 3D-effect ontstaat. Tattoo, tenslotte, bestaat uit illustraties die soms meer abstract en soms meer figuratief zijn. Als klant kunt natuurlijk ook zelf uw eigen ‘vloer-tatoeage’ aanleveren.

De gravures worden aangebracht in Marmoleum tegels van 25 x 25 of 50 x 25 cm die zoals bekend gemaakt zijn van natuurlijke, hernieuwbare en deels gerecyclede grondstoffen, met hars, houtmeel en lijnzaadolie als basis.

Meer informatie: www.forbo-flooring.nl.