7 redenen om te kiezen voor een Novilon vloer

Je bent toe aan een nieuwe vloer; maar wat voor één? Heb je bijvoorbeeld wel eens aan een Novilon vloer gedacht? 7 redenen waarom dit dé vloer voor jou is.

De uitstraling van een kamer begint bij de vloer; het is echt de basis voor de ruimte. Je wilt dan ook de juiste keuze maken. Een vloer ligt er immers voor jaren. Novilon, ook wel kamerbreed vinyl genoemd, is een uitstekende keuze, hij biedt namelijk veel voordelen. Lees je mee?

1. Prachtige dessins

Je hebt bij een Novilon vloer een enorm keuze uit dessins. Van een warme houtlook tot een strakke betonlook: je kunt eindeloos variëren.

-> Benieuwd welke Novilon vloer het beste past? Upload een foto van jouw eigen ruimte in de Forbo vloerplanner en experimenteer.

2. Stille vloer

Eén van de grote voordelen van Novilon is de uitstekende geluiddempende werking. Het contact- en omgevingsgeluid vermindert hierdoor behoorlijk. Dit maakt hem bijvoorbeeld uitstekend geschikt in appartementen. In combinatie met een Forbo Quickfit ondervloer voldoet deze vloer ruim aan de vereiste 10 dB voor appartementen. Je onderburen zullen je dankbaar zijn. 

3. Gemakkelijk schoon te houden

Met een Novilon vloer hoef je je niet druk te maken om vuil of vlekken! Wordt er wat gemorst? Een doekje erover is vaak al voldoende. Daarnaast is Novilon een ideale vloer voor mensen met allergieën. Dat komt omdat er bijna geen naden in de vloer zitten. Stof krijgt zo goed als geen kans.

4. Zelf te leggen

Een Novilon vloer kun je in principe zelf leggen; je kunt hem gemakkelijk snijden en door de brede rollen is hij doorgaans naadloos te plaatsen. Voor het mooiste resultaat is het echter wel aan te raden de vloer door een professional te laten leggen.

5. Duurzaam

Novilon wordt gemaakt met groene stroom, is herbruikbaar en is net als alle producten van Forbo ftalaatvrij. Ftalaten zijn weekmakers die ervoor zorgen dat vinyl en pvc flexibel genoeg wordt om er bijvoorbeeld vloeren mee te maken. Sommige ftalaten kunnen echter schadelijk voor de gezondheid zijn. Daarom gaan we bij Forbo voor ftalaatvrije producten.

6. Dutch Design

Alle Novilon collecties worden in Nederland ontworpen én gemaakt. Zo kunnen we direct inspelen op nieuwe trends en kleuren, en besparen we op transportkilometers. Daarmee bewijzen we het milieu een goede dienst.

Ben je overtuigd en wil je graag eens een Novilon vloer zelf bekijken? Ga naar een Forbo dealer bij jou in de buurt of bestel gratis een staal in je favoriete kleur.

7. Geschikt voor vochtige ruimtes

Het mooie van Novilon is dat je deze door je hele huis kunt plaatsen. Novilon is uitgerust met Aquagrip dit maakt hem ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals keuken en toilet. En mits goed toegepast zelfs in badkamer, niet tot in de douchecel, maar dat spreekt voor zich.