string(1) "p"

Flotex

Forbo Flooring heeft in samenwerking met ontwerper Maarten Ponjée een nieuwe Flotex vloer op de markt gebracht die gebruikmaakt van augmented reality (AR).

Flotex vloer - Forbo Flooring

De layer app brengt de vloer letterlijk tot leven. Zo vliegen de vlinders je levensgroot om de oren. Ponjée heeft de AR-gimmick bedacht met het idee dat er ook functionaliteit aan vastgeknoopt zou kunnen worden. Zo zouden de vlinders je in een hotel bijvoorbeeld kunnen leiden naar je kamer, de sauna of het restaurant.

De vloer is geïnspireerd op het boek ‘De ontwikkeling van rupsen, vlinders en insecten’ van de botanische tekenares Anna Maria Sybilla Merian dat in 1665 verscheen. Ponjée was geraakt door de enorme schoonheid en precisie van de tekeningen. De app speelt daarop in en geeft een Alice in Wonderland-effect met vlinders van wel een meter groot die om je heen cirkelen. De AR-applicatie opent met een verhaaltje over Merian. De designvloer wordt geleverd in vier kleurvarianten, maar kan volgens Ponjée eenvoudig worden ingepast in elke huisstijl.

Flotex is een high-tech vloerbedekking die oogt als tapijt en warm en comfortabel aanvoelt, maar zonder de (onhygiënische) nadelen van een zachte vloer. Zo kan de vloer nat gereinigd worden. Daarnaast vangt Flotex met haar 80 miljoen vezels per vierkante meter fijnstof, huisstofmijt en allergenen die vervolgens eenvoudig opgezogen kunnen worden. De collectie biedt verder ongekende mogelijkheden qua kleur en dessin. Bovendien kent de veerkrachtige, duurzame vloer (67 procent gerecycled materiaal) superieure antislip eigenschappen en akoestische kwaliteiten.

Maarten Ponjée is directeur van Eyedicted, een designstudio met een voorliefde voor het ontwerpen van patronen/motieven voor muren, lampen, vloeren, banken, bedden, maar ook mensen (textiel). De inspiratie komt daarbij vaak uit de natuur.

Voor veel meer informatie over Maarten Ponjée en de Flotex vloer zie www.eyedicted.com en www.forbo.com.

Flotex vloer in beeld