Van gedateerd naar modern wonen

Dat er flink wat moest gebeuren om er een droomhuis van te maken stond vast. Lees snel verder om te weten wat.

Kristel neemt ons mee voor een hometour

Frans (50) en Kristel (40) wonen samen met hun zoon Maas (10) en dochter Kiek (6) in Rotterdam. Toen ze voor het eerst deze woning binnenkwamen, wisten ze meteen dat dit hun huis moest worden. Maar er moest wel veel aan gebeuren. Na flink verbouwen is het resultaat prachtig. 

Klein extra kamertje


Het gezin woont nu 4,5 jaar in dit huis. Hiervoor woonden ze midden in het centrum van Rotterdam. Met alleen 1 klein extra kamertje voor 2 kids en geen tuin besloot het stel te verhuizen. Hun woonwensen waren een huis met ruimte, iedereen een eigen kamer, een tuin en een kantoorruimte. Die laatste wens is omdat Kristel freelance videomaker is. Ze werkt daarom vooral vanuit huis en op locatie. “We wilden ook een leuke, kindvriendelijke buurt, op maximaal 10 minuten van het centrum”, vertelt Kristel.

Uitzicht op loods

En dat ideale huis vonden ze, al was ze niet meteen fan. Kristel: “Frans kwam met deze straat, waar toen 3 huizen te koop stonden. Dit huis had een volledige verbouwing nodig. Het had daarom eigenlijk niet onze voorkeur. Achter ons huis kijk je uit op een loods. Dat vond ik in eerste instantie echt vreselijk. Daardoor had ik bijna deze straat verworpen. Totdat we heel veel andere huizen hadden gezien: overal keken we tegen andere huizen aan en bij buren naar binnen. Ineens was die loods zo gek nog niet. We hebben er een bamboehaag voor geplaatst, dus nu zie je ‘m amper nog.”

Grote uitdaging


Met de hulp van Kristels ouders begon het stel aan een grote uitdaging. Kristel: “Aan het huis was vanaf 1988 niks meer gedaan. Alles was bruin en rood. Overal waren steenstrips en stenen bogen. Elke ruimte had een andere vloer, heel veel hokjes, een badkamer met bruine tegels met mooie vergezichten erop en een bruin-oranje keuken met rode vloerbedekking.”

Intern verhuizen
“Het waren eerst twee woningen, die wel al samengevoegd waren. Daardoor konden we er al wonen, want we pakten steeds één verdieping aan. Als die klaar was, verhuisden we weer intern. We hadden 2 keukens en beneden een extra douche. Perfect dus. Daardoor leefden we niet constant in de verbouwing. Toen we eenmaal alle 3 de verdiepingen in gebruik konden nemen, wisten we bijna niet wat we met al die ruimte moesten.”

Niks meer hetzelfde

“Sinds we de tuin deze zomer hebben afgemaakt, zijn we pas echt klaar met de verbouwing. We hebben al die tijd om het weekend geklust en één keer een jaar tussendoor niks gedaan. We hebben alles aangepakt, zoals de muren beneden doorgebroken om een open keuken te creëren. Niks is meer hetzelfde. Een paar dingen hebben we laten doen. Bijvoorbeeld het leggen van de Marmoleum Click vloer beneden, de doorbraak van de draagmuur, het plaatsen van een haardkanaal en openslaande deuren. De rest hebben we zelf gedaan met hulp van familie. We zijn heel blij met het resultaat. Het is echt geworden zoals ik het bedacht had."

 

Marmoleum Click: duurzaam en naadloos

Frans en Kristel maakten een aantal duurzame keuzes voor hun verbouwing en de materialen. “Meteen toen we hier kwamen wonen, hebben we zonnepanelen op het dak gelegd”, legt Kristel uit. “Ook hebben we een houtkachel geplaatst. Daardoor hebben we de verwarming bijna niet aan. Verder we kozen voor een Quooker in de keuken. En dat de Marmoleum Click vloer een duurzame oplossing was, voelde ook fijn.”

Geen naden
“Eigenlijk wilden we een gietvloer, maar dat is met dit oude huis en de houten ondervloer geen optie. Toen hebben we gekeken wat erop leek en waarbij vloerverwarming mogelijk was. Zo kwamen we bij Marmoleum Click, een CO2-neutraal geproduceerde vloer van Forbo Flooring. Ik wilde alleen niet de naden zoals je die krijgt als het van de rol komt. Degene die de vloer zou leggen, kwam met het clicksysteem als idee. Dat heeft heel goed uitgepakt.”

Verhuren

Het huis van Frans en Kristel staat ook te huur op airbnb. “We staan eigenlijk in de startblokken om een wereldreis van 8 maanden te maken”, vertelt Kristel. “Als corona er niet was, zaten we nu in Thailand. We verhuren ons huis zodra we weg kunnen. We hebben het kort geleden getest en het verhuren bevalt erg goed. Als we van tevoren hadden bedacht dat we dit wilden, hadden we een gedeelte ingericht dat we altijd konden verhuren. We hebben namelijk ruimte genoeg. Dan hadden we andere muurdoorbraken moeten doen. Maar we zijn ook heel tevreden met hoe het geworden is. We wonen hier met heel veel plezier.”

Licht met stoere kleuren
Tot slot zijn we nog benieuwd hoe Kristel haar woonstijl zou omschrijven. “Ik weet niet of ik echt een woonstijl heb”, zegt Kristel nadenkend. “Ik denk modern: licht in combinatie met donkere, stoere kleuren. Is dat een stijl?” Het is in ieder geval wel een heel mooie en eigen woonstijl. En dat zijn toch wel de favoriete stijlen die we graag ontdekken.

Bekijk 'm zelf in onze vloerplanner

Ga naar onze vloerplanner, upload je foto en bekijk zelf hoe mooi deze vloer past in jouw interieur.

Of bestel een gratis staal en voel, ruik en ervaar!