Foto: trap-renovatie-1

Traprenovatie? Dit zijn de voordelen en de kosten

Is je trap aan een renovatie toe? Lees hier waar je op moet letten en welk materiaal je het beste kunt gebruiken.

Guido van Loon

Je huidig trap ziet er niet meer zo florissant uit maar een nieuwe trap? Dat is én kostbaar én vaak helemaal niet nodig. Je trap laten renoveren is vaak een prima optie: je trap krijgt een nieuwe look maar de verbouwing zelf is een stuk minder duur en ingrijpend.

Voordelen traprenovatie

- Je trap (daarmee een deel van je interieur) krijgt een nieuwe look. En jij bent eindelijk van die lelijke kleur hout of laminaat af.
- De renovatie van je trap kost doorgaans weinig tijd. Meestal duurt de traprenovatie niet langer dan een dag.
- Een nieuwe trap zorgt voor veel afval en stof. Dat is bij een traprenovatie vele malen minder het geval. Je houdt hoogstens een aantal afgezaagde stukken overzettredes over.
- Je trap gaat niet kraken maar zal wel steviger zijn. Een nieuwe trap kan gaan kraken omdat het hout gaat werken.
- Je huis wordt meer waard, want er ziet een nieuwe, betere trap in.

Komt mijn trap ook in aanmerking?

Je kunt gerust zijn, (bijna) elke trap kan eenvoudig gerenoveerd worden. Want het enige wat je eigenlijk doet is de bekleding eraf halen om vervolgens nieuwe bekleding aan te brengen. En dat zonder hak- en breekwerk, schade of overlast.

Welke stijl kies je voor je trap?

Ga je je trap renoveren dan kun je qua stijl en uitstraling alle kanten op. Wil je landelijk, klassiek of modern? Wil je een trap van hout, leer, tapijt of vinyl? Alles is mogelijk. En qua degelijkheid of duurzaamheid maakt het eigenlijk niet eens zoveel uit.

Vergeet de leuning van je trap niet

Als je dan toch je trap gaat renoveren, vergeet dan de leuning niet. Dit bepaalt mede de uitstraling van je nieuwe trap. Pas je de stijl van je aan op je trap of ga je juist voor een contrasterend effect. Kijk eens bij de Trapleuningspecialist voor meer informatie.

Ga je zelf je trap renoveren? Lees hier tips.

Reacties