Een open trap renoveren?

Het renoveren van een open trap lijkt misschien moeilijk, maar gelukkig is dat het niet.

Een open trap biedt juist veel kansen en mogelijkheden. Zo kun je een open trap volledig in je interieur laten opgaan of er juist een blikvanger van laten maken. Voor ieder een passende oplossing! Een open trap geeft in elk geval veel ruimte en licht. Voor het renoveren van een open trap zijn er diverse opties, afgestemd op je persoonlijke voorkeur, je interieur, het gebruiksgemak en telkens met een pracht resultaat.

Bij het enkelzijdig bekleden van de trap, wordt aan de bovenkant van de treden gerenoveerd. De bovenkant is ook het meest slijtagegevoelig. De onderkant van de treden blijft dan zoals hij is. Om ook de onderkant van de trap een nieuwe en frisse uitstraling te geven, is schilderen een van de mogelijkheden. Zo ziet de enkelvoudig bekleedde open trap er weer helemaal als nieuw uit.

Bij het dubbelzijdig bekleden van de trap, bekleden we zoal de bovenkant van de treden als de onderkant van de treden. Vooral als de trap goed in het zicht staat en een fraai object is in de kamer, is dit een veel gekozen optie. Van waar je ook kijkt, de trap is en blijft altijd een lust voor het oog.

Voor sommigen kan een open trap, vooral met kleine kinderen in huis, onveilig aanvoelen. Dit kunnen we oplossen door de open trap dicht te maken en te renoveren. We doen dit door stootborden tussen de treden te plaatsen, daarna renoveren we de gehele trap. Hierdoor kun je ook het warmteverlies beperken en de akoestiek in huis verbeteren. Ook dan is het resultaat in alle opzichten de moeite waard: én veiliger én meer bergruimte!