Profielfoto van Aliplast
Aliplast
Waaslandlaan 15, B 9160 Lokeren
maandag
Gesloten
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
Gesloten
donderdag
Gesloten
vrijdag
Gesloten
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Hoge energieprijzen ?

Al gedacht aan aluminium kozijnen ?

Wie bouwt en verbouwt denkt niet alleen aan de looks maar ook aan energieverbruik. Isolatie, verwarming, verlichting, warmtepompen, zonnepanelen ... mogelijkheden te over om energie te besparen in je woning: soms zie je door de bomen het bos niet meer. Maar wat is een slimme keuze ? Hier alvast enkele tips voor het kiezen van je kozijnen.


Ug-waarde, Uf-waarde en Uw-waarde
De isolatiewaarde (U-waarde) geeft weer hoeveel warmte een specifiek materiaal verliest per vierkante meter. Die hoeveelheid wordt uitgedrukt in de warmtedoorgangscoëfficiënt W/m²K: hoe lager de isolatiewaarde, hoe beter. Bij een lage U-waarde wordt er minder warmte doorgelaten. Dit is van toepassing op het profiel en het glas.

Er zijn drie zaken die de globale Uw-waarde van het raam beïnvloeden:
• de u-waarde van het glas (Ug) – g staat voor glass
• de u-waarde van het profiel (Uf) - f staat voor frame
• de thermisch verbeterde afstandshouders van het glas

De Uw-waarde (‘w’ staat voor window) geeft mee hoeveel warmte er verloren gaat door het volledige raam. Men rekent hierin zowel het glas (Ug), het profiel (Uf) als de afstandshouders van het glas.

Aluminium kozijnen: sterke isolatieprestaties
Het profieltype dat je kiest, heeft een sterke invloed op de totale isolatiewaarde. In het verleden isoleerden aluminium kozijnen niet goed, maar dit is verleden tijd. De nieuwe generatie aluminium kozijnen van Aliplast hebben een thermische onderbreking, een met glasvezelversterkte kunststof, om de isolatiewaarde te verhogen. Bij aluminium kozijnen wordt ook gewerkt met verschillende ‘kamers’. De huidige aluminium kozijnen hebben doorgaans een uitstekende U-waarde van 1,5 tot 0,8 W/m²K, afhankelijk van het type glas dat je kiest.

Bespaar met hoogrendementsglas
Tot in de jaren ’70 hadden woningen vooral enkelvoudig glas. Ondertussen is zelfs dubbel glas al voorbijgestreefd. Hoogrendementsglas is nu de standaard. Hoogrendementsbeglazing isoleert 2 tot 3 keer beter dan gewoon dubbel glas, en 4 tot 5 keer beter dan enkel glas. Hoe lager de U-waarde van het glas, hoe beter. Per 1 m² enkel glas dat u vervangt door hoogrendementsglas, bespaart u elk jaar ongeveer 25 liter stookolie of 23 m³ aardgas.


Aluminium kozijnen: geschikt voor elke bouwstijl
Aluminium kozijnen zijn tegenwoordig enorm populair: je kiest zelf welke look je wil, want aluminium profielen zijn er in verschillende soorten en kleuren. Dat maakt ze geschikt voor elke bouwstijl. Benieuwd welke aluminium kozijnen bij uw woning passen ? Ontdek hier het volledige gamma van Aliplast.

Interesse in aluminium kozijnen?
Vind hier een Aliplast specialist in uw buurt voor advies op maat en een vrijblijvende prijsofferte.