Waarom steellook kozijnen zo populair zijn

Je ziet ze steeds vaker: aluminium kozijnen in steellook. De look van staal, met de voordelen van aluminium. Aliplast zet de voordelen even op een rijtje.

Een perfect oplossing voor diverse type gebouwen
Dankzij de ultraslanke profielen met mogelijke kruishoutverdelingen hebben deze aluminium kozijnen de authentieke look van staal. Ze passen perfect in landelijke woningen, maar beslist ook in lofts of bij de renovatie van industriële gebouwen. De superslanke profielen van aluminium steellook kozijnen zijn licht en sterk waardoor ze perfect combineren met grote glaspartijen.

Sterke isolatieprestaties
Vroeger isoleerden aluminium kozijnen niet goed, maar dit is verleden tijd. Aluminium raamprofielen hebben een zeer goede isolatiewaarde. Dit wordt uitgedrukt met de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatiewaarde. Het Max Light Steel gamma van Aliplast heeft een U-waarde van 0.97 W/m²K, waardoor u ruim aan de isolatienorm voldoet. Naast de isolatiewaarde van de profielen is natuurlijk ook de isolatiewaarde van het glas zeer belangrijk.

Beschikbaar in allerlei kleuren en tinten
Zwart is momenteel de meest gevraagde kleur voor steellook kozijnen. Het past namelijk overal bij en het heeft een tijdloze uitstraling. Wil je toch een andere kleur ? Geen probleem: aluminium kozijnen van Aliplast zijn beschikbaar in oneindig veel kleuren. Naar afwerking kan je kiezen voor mat, glanzend, structuurlak. Desgewenst kan je binnen en buiten zelfs een andere kleur kiezen.

Een kleurgarantie van 25 jaar, da’s zorgeloos genieten
Bij de aankoop van je nieuwe kozijnen let je natuurlijk ook op kwaliteit en duurzaamheid, zodat je jarenlang kunt genieten van je keuze. Aluminium raamprofielen gaan tientallen jaren mee: aluminium kan niet roesten, barsten of kromtrekken en is bijzonder kleurvast. Aliplast biedt zelfs een kleurengamma aan met 25 jaar lakgarantie.

Heel onderhoudsvriendelijk
Aluminium kozijnen moet je niet te schilderen of vernissen. Naargelang de woonomgeving en het milieu poets je twee tot vier keer per jaar jouw kozijnen: landelijk is 2 keer per jaar voldoende, in de stad en aan de kust zo’n 4 keer per jaar.

Inbraakveilig
Aluminium is enorm sterk en bijna onbreekbaar. Hoe steviger het materiaal, hoe minder kans een inbreker er een koevoet tussen kan steken om je deur open te breken. Gecombineerd met inbraakwerend beslag heb je een heel veilige oplossing.

Een ecologische keuze
Aluminium is 100% recycleerbaar. Dit proces kan blijvend herhaald worden zonder kwaliteitsverlies. Door aluminium te recycleren, verminder je ook de CO² uitstaat. Zo draag je ook je steentje bij aan een goed milieu.

Interesse in aluminium kozijnen? Vind hier een Aliplast specialist in uw buurt voor advies op maat en een vrijblijvende prijsofferte.