Een schuifpui kiezen: waar moet ik op letten ?

Schuifpuien geven veel licht en zorgen voor een open gevoel in je woning. Maar wist je dat er verschillende systemen bestaan?

Schuif- of hefschuifsysteem
Naast het traditionele schuifsysteem, kan je ook kiezen voor een hefschuifsysteem. Heel handig bij grotere of zwaardere schuifpuien. Gesloten rust het raam op een rubberdichting. Deze zorgt namelijk voor een betere wind- en waterdichte afsluiting. Bij het openen komt de schuifpui lichtjes omhoog, zodat je deze met minder wrijving kan schuiven.

Mono-, duo- of drierail schuifpui?
Kies voor een monorail indien je maar 1 verschuifbaar deel wil. Het vast deel is dan steeds even groot of groter dan het openschuivende deel. Een monorail schuifpui heeft maar één rail. Zo heb je een vast kader met een smal profiel en oogt je raam strak en minimalistisch. Dankzij het smalle profiel geniet je van een maximale lichtinval.

Bij een duorail heb je twee vleugels waarvan je er één of beiden kan laten schuiven. De identieke vleugels hebben hier dezelfde kaderbreedte. Dit geeft een meer symmetrisch uitzicht. Je schuifpui kan uit 2, 3 of 4 delen bestaan.

Kies voor een drierail als je een maximale doorgang naar buiten wil. De schuifpui bestaat dan uit drie vleugels waarvan er twee volledig kunnen opgeschoven worden. Of zelfs uit 6 vleugels waar de middelste delen elk naar een andere kant schuiven.

Geen dorpel of overstap van binnen naar buiten
Kies je voor een vlakke dorpel, dan zit het kader van je schuifpui onderaan in de grond. Zo heb je geen overstap meer van binnen naar buiten. Ook voor minder mobiele mensen is dit veel makkelijker.

Inbraakbeveiliging
Er zijn verschillende opties om je schuifpui te beveiligen. Een uithefbeveiliging zorgt ervoor dat inbrekers de vleugel niet uit de rails kunnen tillen. Kies ook voor een meerpuntslot: de sluitpunten zijn verdeeld over de hele lengte van de schuifpui. Deze worden bediend met een kruk of eventueel gesloten met een cilindersleutel. De Aliplast sloten zijn bovendien SKG goedgekeurd.

Aluminium is bovendien een erg sterk en bijna onbreekbaar materiaal. Toch zorgde Aliplast ervoor om de veiligheid nog te verhogen. Onze schuifpuien werden getest op inbraakwerendheid: Aliplast behaalde een RC2-attest en voldoet daardoor aan de Europese normen.

Interesse in aluminium schuifpuien ? Bezoek de Aliplast website !