Foto: 2016/ledstrips-ledstripkoning-ledverlichting-buiten.jpg

Ledverlichting in de tuin

Er zijn diverse voordelen van ledverlichting in de tuin. Wij zetten ze hier voor je op een rijtje en vertellen je meer over ledstrips.

Ledverlichting als buitenverlichting

Eén van de belangrijkste pluspunten van ledverlichting is natuurlijk dat de leds erg milieuvriendelijk zijn. Dat is ook de reden dat dit type verlichting binnenshuis erg populair is en ook als tuinverlichting aan een steeds grotere opmars bezig is. Met name in gebruik is ledverlichting erg zuinig. Had je bij een halogeen lamp bijvoorbeeld 10 watt als lichtbron nodig, bij ledverlichting is dit nog maar 1 tot 2 watt. Dit betekent dus ook dat je de ledverlichting zonder al te hoge kosten langer kunt laten branden. Bijvoorbeeld in de winter als het vroeger donker wordt. Daarnaast gaan leds behoorlijk langer mee: normaal gesproken maar liefst tien keer langer dan een halogeen lamp. Een handige eigenschap voor ledverlichting in de tuin; deze zitten namelijk vaak op plaatsen waar lampen vervangen wat minder eenvoudig is.

Ledverlichting als sfeerverlichting

Zeker met buitenverlichting wil je een bepaalde sfeer creëren. Zo kun je er voor kiezen om bepaalde plekken (bijvoorbeeld planten, de vijver of je terras) in je tuin extra te belichten. Zodat deze ook als het donker is mooi naar voren komen. Je looppad verlichten, spots in de grond en zelfs staande lampen; het is allemaal prima mogelijk als met ledverlichting voor de tuin.

Ledstrips voor buiten

Eén van de meest stijlvolle typen ledverlichting voor buiten zijn toch wel de ledstrips. Ideaal om aan te brengen in de tuin of vochtige ruimtes. Dat komt omdat ledstrips voorzien zijn van een bescherming waardoor ze prima buiten gebruikt kunnen worden. Ledstrips zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, van warm wit tot helder wit tot multicolor. Bij dit laatste type kun je zelf de gewenste kleuren instellen en kun je dus zelf eenvoudig kiezen wat voor accenten je wilt aanbrengen in je tuin en wat je wilt uitlichten. Daarnaast kun je met ledstrips makkelijk grotere oppervlakte belichten en geeft dit een stijlvollere uitstraling dan een gewone ledlamp. Er is dan ook een enorme keuze in ledstrips voor buiten.

Waar vind je een uitgebreid assortiment?

De Ledstripkoning heeft bijvoorbeeld een zeer uitgebreid assortiment ledstrips. Voor elke type tuin of type verlichting is er wel iets te vinden. Dus ben je op zoek ledstrips voor de tuin? Neem dan snel hier een kijkje.

Reacties