RGBWW TV led strips - alle ins en outs

Een TV led strip is geschikt om achter de tv te plakken. Waar we voorheen enkel RGBW tv led strips verkochten, hebben we nu ook RGBWW tv led strips.

RGBWW tv led strips - Alle ins & outs

Een TV led strip, ofwel USB led strip, is geschikt om achter de tv te plakken en aan te sluiten op een USB-poort. Dit zorgt voor een lichteffect dat van achter de tv uitstraalt naar het gebied rondom de tv. Waar we voorheen enkel RGB tv led strips verkochten, hebben we nu een nieuwe productgroep: de RGBWW tv led strip. Dit betekent dat behalve alle kleuren nu ook Warm en Koud Wit aan het mengpallet is toegevoegd.

Wat zijn RGBWW led strips?

• Gekleurde ledstrips met USB TV-aansluiting
• Verkrijgbaar in diverse lengtes
• Dimbaar met instelbare kleurprogramma’s
• RGBWW: Alle kleuren + Warm en Koud Wit
• Voorzien van dubbelzijdige 3M plak tape

Sfeerverhoging door USB led strips achter de tv

Omdat u de USB led strip aan de achterkant van de tv plakt, wordt er een indirect lichteffect gecreëerd. Het licht duikt op van achter de tv en heeft uitstraling op het gebied daar omheen, én op de wand achter de tv. Dit geeft een bijzonder fraaie en sfeervolle uitstraling geeft aan de ruimte. Daar komt nog bij dat u precies die kleur kunt instellen die past bij de kleuren in de ruimte én de sfeer waarin u de ruimte wilt brengen. De term ‘RGBWW’ staat voor alle kleuren én Warm en Koud Wit. Dit betekent dat u alle kanten op kunt met de USB-led strip. Voor een relaxte avond bankhangen kiest u bijvoorbeeld een rustgevende kleur die niet fluctueert. Tijdens een dansfeestje zijn de ritmische programma’s met fellere kleuren weer erg geschikt. U kunt de RGBWW led strips dus kleurprogramma’s toekennen met hun eigen ritmes en overgangsvormen, zoals strobe, fade en flash. Het mag duidelijk zijn: Plak de USB led strips achter de tv en uw tv wand kan zo uit een woon-magazine geplukt worden!

TV led verlichting goed voor de ogen

Uit onderzoek is gebleken dat de licht uitstraling die door een USB led strip gecreëerd wordt goed is voor de ogen. U heeft wellicht ooit ervaren dat de ogen wat pijnlijk kunnen aanvoelen of branderig zijn na een lange zit achter de tv of pc. Dit komt doordat u kijkt naar een klein verlicht vlak is waarop de ogen zich moeten focussen, wat erg vermoeiend kan zijn. Hoe groter je dit lichtvlak maakt, hoe aangenamer en rustiger voor de ogen. Hier komt de TV led strip om de hoek, die dit lichtvlak dus sterk kan vergroten.

TV led strips installeren

Aan onze tv led strips, ofwel USB led strips, zit een USB stekker die u in de USB ingang van de tv plaatst. U hoeft deze niet eerst op maat te knippen, omdat ze in diverse lengtes verkrijgbaar zijn. Op de achterkant van de led strip zit dubbelzijdige 3M tape verwerkt, waarmee u de USB led strip op de achterkant van de tv plakt. Hierbij wordt het mooiste effect gecreëerd wanneer u vier strips in een vierkant op de achterkant plakt. U kunt er echter ook voor kiezen om bijvoorbeeld alleen de bovenkant of onderkant te beplakken. Na het plakken hoeft u geen handelingen meer uit te voeren. De tv led strip zal simpelweg oplichten op het moment dat u de tv aanzet.

Indien u meer dan 2 RGBWW USB led strips wilt aansluiten op de tv kan het nodig zijn om een adapter voor in het stopcontact bij te bestellen, omdat de led strips wellicht meer energie verbruiken dan uw tv kan bieden.

Usb led strip bedieningen

Voor het besturen van TV led strips zijn afstandsbedieningen verkrijgbaar. De RGBWW led strips werken op Radio Frequence afstandsbedieningen. Dit betekent dat u deze niet specifiek op de led strip hoeft te richten om contact te laten maken.