Klaar voor de zomer met terras verlichting

De zomer staat eindelijk weer voor de deur! De hele avond gezellig buiten zitten in de tuin of op het terras.

De perfecte sfeer en accenten op de natuurlijke schoonheid om je heen zijn essentieel. Die verkrijg je door de juiste verlichting! Lees onze tips. Klaar voor de zomer?

Een gezellige loungehoek

Creëer in de eerste plaats een leuke loungehoek waar je volledig tot rust kan komen. Dat doe je door een ruime loungebank neer te zetten, een mooie tafel en verschillende kussens om volledig in te ontspannen na een werkdag of gewoon in het weekend! De ultieme eyecatcher aan je terras is de verlichting. De meest sfeervolle verlichting is een must om de juiste sfeer neer te zetten.

Perfecte buitenlampen

Omdat een terras vaak niet overdekt is, is het lastig om licht van bovenaf te laten schijnen. Daarom is een staande buitenlamp de oplossing. Deze plaats je makkelijk naast het terras of naast het tuinpad waardoor je gezellig licht verkrijgt bij je terras. Een tip: kies een smart lichtbron (met wifi) uit voor je buitenpaal: dan kan je je buitenlampen vanuit je lounge bedienen. Lekker makkelijk!

Ben je toch niet zo’n fan van staande buitenlampen? Je kan er ook voor kiezen om een gezellig tafellampje op tafel te plaatsen die dimbaar is. Zo verkies jij telkens de sfeer die je wil neerzetten. Bij het avondeten is feller licht aangenaam, en bij het borrelen na het eten kan je voor gedimd licht gaan. Ben je toch niet zo’n fan van staande buitenlampen? Je kan er ook voor kiezen om een gezellig tafellampje op tafel te plaatsen die dimbaar is. Zo verkies jij telkens de sfeer die je wil neerzetten. Bij het avondeten is feller licht aangenaam, en bij het borrelen na het eten kan je voor gedimd licht gaan. 

Wanneer je loungehoek vlak bij de schutting staat, is schutting verlichting een goede oplossing. Dat zijn verschillende wandlampen die je makkelijk tegen de schutting kan monteren. Kies voor een schutting lamp die het licht naar zowel beneden als naar boven schijnt: zo krijg je een erg mooi lichteffect. Oh ja: bij het uitkiezen van je buitenverlichting, moet je altijd rekening houden met de IP-waarde van de lamp. Deze moet minimaal IP44 bevatten. Wanneer je loungehoek vlak bij de schutting staat, is schuttingverlichting een goede oplossing. Dat zijn verschillende wandlampen die je makkelijk tegen de schutting kan monteren. Kies voor een schutting lamp die het licht naar zowel beneden als naar boven schijnt: zo krijg je een erg mooi lichteffect. Oh ja: bij het uitkiezen van je tuinverlichting, moet je altijd rekening houden met de IP-waarde van de lamp. Deze moet minimaal IP44 bevatten.