Zo verlaag jij je energiekosten!

Duurzame verlichting is de eerste stap richting een duurzaam huis. LED verlichting is energiebesparend waardoor je bespaart op energiekosten!

LED verlichting

LED lampen verbruiken gemiddeld 80% tot 90% minder stroom dan een gloei- of halogeenlamp. Tevens gaan LED lichtbronnen tot 25 keer langer mee dan halogeenlampen. Een halogeenlamp gaat gemiddeld 2000 tot 3000 branduren mee, terwijl een LED lamp een levensduur heeft van minimaal 20.000 branduren. LED lampen gaan langer mee, zijn beter voor het milieu en zijn ook nog eens voordeliger voor je portemonnee. Lampenlicht heeft een ruim assortiment LED lichtbronnen en LED verlichting voor zowel binnen als buiten!

Waar je op moet letten bij het kiezen van LED verlichting

Het is belangrijk om naar het energielabel te kijken. Hierop staat in welke klasse de lamp zich bevindt. Deze klasse geeft aan hoeveel energie de lamp verbruikt. De meest energiezuinige lamp heeft klasse A en de minst energiezuinige heeft klasse G. Als je energie wilt besparen heb je lampen nodig uit klasse A of B. Je kunt het energielabel altijd op de verpakking van de lamp vinden en zo zie je snel in welke klasse je lichtbron valt! Alles wat je moet weten over het energielabel lees je hier.

Energiebesparing met plafondventilatoren

Veel mensen weten het niet maar een plafondventilator kan ook zorgen voor een verwarmde ruimte. Een plafondventilator met een zomer- en winterstand zorgt in de zomer voor een koel briesje en in de winter voor een verwarmde ruimte. De winterstand optimaliseert de werking van de verwarming: op die manier bespaar je op je stookkosten!