Profielfoto van Zwartgroen
Zwartgroen
Industrieweg 5, 1619 BZ ANDIJK
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Zonnepanelen vogelvrij houden? Gebruik Birdstop

Het is een bijkomende taak na de aanschaf van zonnepanelen: vogelnesten. Birdstop is een gemakkelijke oplossing.

Vogelnesten onder je zonnepanelen

Rond het voorjaar zoeken vogels een hoge en droge plek om eieren te leggen. De tussenruimte onder zonnepanelen wordt steeds vaker hun favoriete plek. Nu lijkt dit in eerste instantie onschuldig, maar hier kleven zeker wat nadelen aan.

De nadelen van vogelnesten onder je zonnepanelen

Vogelnesten zorgen ervoor dat er zich steeds meer ronddwarrelend takken en bladeren ophopen en onder de zonnepanelen vast blijven zitten. Dit is nadelig voor de nodige ventilatie van je panelensysteem. Door het gebrek aan ventilatie stijgt de temperatuur onnodig, waardoor er een verhoogde kans op brand ontstaat. Het is daarom noodzakelijk om gedurende het voorjaar je zonnepanelen vrij te maken van vogelnesten.

Kapotte zonnepanelen

Een ander welbekend probleem zijn kauwtjes die de kabels op het dak misplaatsen voor een lekker hapje. Dit resulteert in kapotte stroomkabels en verhoogt tevens de kans op brand.

De voordelen van birdstop

Birdstop is een speciaal raster gemaakt van kunststof dat nestelende vogels onder zonnepanelen voorkomt. Daarnaast hoef je niet langer elk voorjaar het dak op.

  1. Makkelijk te monteren
    Birdstop is zeer eenvoudig te monteren. Knip het raster met een kniptang op maat en klem de Birdstop met clips aan de zijkant van je panelen. Boren, lijmen of schroeven is niet nodig. Bekijk ook deze stap-voor-stap instructievideo.
  2. Recyclebaar
    Birdstop is gemaakt van recyclebaar materiaal en kan op een duurzame manier recycled worden.
  3. 10 jaar garantie
    Birdstop is geproduceerd uit UV-gestabiliseerd materiaal, is duurzaam en gaat lang mee. Daarom krijg je 10 jaar garantie op het product.

Tip: Geef vogels een alternatief om zich te nestelen en maak bijvoorbeeld je eigen vogelhuisjes! Klik hier om daar meer over te lezen.

Contact opnemen

Klik hier om Birdstop gelijk te bestellen of bezoek de website voor meer informatie. Vragen? Mail ons dan via info@zwartgroen.nl of bel naar 0228 748 123.