Profielfoto van Zwartgroen
Zwartgroen
Industrieweg 5, 1619 BZ ANDIJK
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Katten in de tuin houden? Dat kan met kattengaas!

Er zijn situaties waarin het wenselijk is dat katten binnen de grenzen van de tuin blijven. Het gebruik van kattengaas is een katvriendelijke oplossing.

Er zijn situaties waarin het wenselijk is dat katten binnen de grenzen van de tuin blijven. Het gebruik van kattengaas is een katvriendelijke oplossing om te voorkomen dat uw trouwe viervoeter uit de tuin ontsnapt.

Bescherm uw kat tegen druk verkeer

Als kattenbaasje wil je niets liever dan dat je harige vriendje gelukkig en veilig is. Helaas kan de woonomgeving soms roet in het eten gooien. Zo kan een drukke weg ervoor zorgen dat het niet verantwoord is om je kat vrij rond te laten lopen. Ook oudere katten en raskatten kunnen beter binnenblijven om te voorkomen dat ze gestolen worden of in gevaarlijke situaties belanden. 

Maar wat als je kat toch graag buiten wil zijn? Gelukkig is er een oplossing die de beste van twee werelden combineert. En geloof het of niet, het is veel gemakkelijker dan je denkt!

Het grote voordeel van kattengaas: effectief en katvriendelijk

Wist je dat er verschillende manieren zijn om je tuin veilig te maken voor je kat? Helaas hebben sommige methodes hun nadelen. Zo kunnen katten die zowel in als uit de tuin willen klimmen, gewond raken door sommige afscheidingsmethoden. 

Gelukkig is er nu een uniek systeem dat hier geen last van heeft: het kattengaas systeem. Dit innovatieve systeem houdt katten op een diervriendelijke manier effectief in de tuin, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de veiligheid van je viervoeter.

Waar bestaat een kattengaassysteem uit?

Het systeem bestaat uit metalen beugels en flexibel kattengaas, die tussen de beugels worden gespannen. Voor zware katten kun je extra stevige beugels gebruiken, zodat het systeem nog veiliger wordt. Het gaas wordt schuin langs de schutting bevestigd, waardoor katten er niet overheen kunnen klimmen. Zo kun je genieten van een veilige tuin zonder zorgen.

En het beste van alles? Het kattengaas systeem is duurzaam en onderhoudsvrij, dus je hoeft er jarenlang geen omkijken naar te hebben!

 

Het kattengaassysteem is 99% effectief!

 

Kattengaas heeft een effectiviteit van 99% doordat het kattengaas schuin geplaatst wordt langs de schutting. Hierdoor kunnen katten niet over het gaas klimmen en blijven ze veilig in de tuin. Daarnaast is het gaas stevig en duurzaam, waardoor het niet snel zal slijten of kapot gaan. Met de metalen beugels wordt het gaas op een stevige manier bevestigd, waardoor het goed op zijn plaats blijft zitten en niet gaat hangen. Zo hoef je je dus geen zorgen meer te maken dat je kat uit de tuin zal ontsnappen.

4 verschillende beugels: ook geschikt voor zwaardere katten

Wanneer je op zoek bent naar een kattengaas systeem om je tuin veilig te maken voor je viervoeter, heb je de keuze uit twee soorten beugels: de hoge en de platte beugel.
Het verschil zit hem in de hoogte van het kattengaas boven de schutting of hoe diep het de tuin inkomt. Beide beugels zijn even effectief, dus de keuze is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

Voor zware katten (vanaf 4,5 kg) raden we aan om te kiezen voor een extra stevige beugel. Om voldoende stevigheid te waarborgen, adviseren we om elke twee meter een beugel te plaatsen. Zo weet je zeker dat jouw kat veilig kan genieten van de buitenlucht!

Verschillende breedtes kattengaas

Het kattengaas dat we bieden is als maatwerk verkrijgbaar in verschillende breedtes. Zo kun je kiezen welke breedte het beste past bij jouw tuin en situatie.

Voor de meest gangbare situaties raden we een breedte van 1 meter aan. Maar als je wil voorkomen dat katten tegen de schutting omhoogklimmen of onder de haag door kruipen, is een breedte van 2 meter ook geschikt. Voor meer complexe projecten, zoals kooiconstructies, raden we een breedte van 4 meter aan.

Kant-en-klare kattengaaspakketten

Om het zo makkelijk mogelijk te maken hebben we kant-en-klare voordeelpakketten voor je samengesteld samengesteld. Deze pakketten bevatten niet alleen het kattengaas, maar ook de beugels en zelfs een gratis zakje tie-rips (100 stuks). Zo wordt het afbakenen van je tuin voor jou én je harige vriendje een fluitje van een cent!

Mocht je liever wat hulp krijgen bij het installeren van ons kattengaas systeem, stuur ons dan een video van uw tuin en de afmetingen naar ons toe via info@zwartgroen.nl. Onze maatwerkspecialisten voorzien je graag van het beste advies.