Profielfoto van Zwartgroen
Zwartgroen
Industrieweg 5, 1619 BZ ANDIJK
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Schaduwdoek inspiratie (10 ideeën)

Schaduwdoek beschermt je huid tegen warmte en uv-straling en houdt de omgeving koel. We hebben 10-handige schaduwdoek toepassingen voor je op een rij gezet.

Schaduwdoek of harmonicadoek aan een houten of aluminium pergola

Heb je een (houten of alluminium) pergola en je opzoek naar dat idyllische huiskamergevoel, maar dan in je tuin? Dan is schaduwdoek (of een harmonicadoek) een eenvoudige manier om extra sfeer te creëren. Ook kun je aan de zijkanten eventueel een terrasscherm plaatsen. Dit zorgt voor extra privacy en dient tevens als zon- en windbescherming. Zet je tuinmeubelen klaar, hang tuinverlichting op en… voilà!

Een schaduwdoek boven kunstgras

Heb je kunstgras? Bescherm jezelf tegen de felle zon door schaduwdoek over kunstgras heen te spannen. Daarnaast voorkom je op deze manier ook dat het kunstgras te heet wordt en niet meer comfortabel aanvoelt onder je blote voeten. Wil je hier meer over weten? Lees dan ook het artikel: ‘Hoe heet wordt kunstgras in de zon en hoe voorkom je dit?

Schaduwdoek als beschutting boven een speeltuin of speelplaats

Bescherm gevoelige kinderhuidjes tegen de felle zomerzon. Onze schaduwdoeken beschermen tot maar liefst 96,5% tegen schadelijke uv-straling. Op deze manier kun je de kinderen zorgeloos laten spelen in de speeltuin, speelplaats of zandbak.

Boven het zwembad

Water versterkt het effect van zonnestraling. Dit vergroot de kans op verbranding en schade aan de huid. Komt het zwembad weer van de zolder tevoorschijn tijdens de warme dagen? Dan is het ophangen van een schaduwdoek boven het zwembad een goed idee. In combinatie met een zonnebrandcrème kan het hele gezin veilig buiten spetteren!

Ook bij tuinfeesten en gezelligheid komt schaduwdoek van pas

Heb je weleens in een partytent gestaan? Een partytent voelt afgebakend en beschut en zorgt voor een hoop gezelligheid. Deze sfeer kun je ook creëren met schaduwdoek. Als het feest begint wanneer de zon nog schijnt, functioneert het als zon- en windbescherming. Versier het schaduwdoek met ballonnen, tuinverlichting (bijvoorbeeld een lampensliert) en slingers. Het grote voordeel is dat je het schaduwdoek de volgende dag niet op hoeft te ruimen: deze kan lekker blijven hangen. Nu kan het feest pas echt beginnen!

Boven de eethoek

Een eethoek of tuinmeubelset mag niet ontbreken in je tuin. Dit is tenslotte waar je de zomerse dagen het meeste doorbrengt. Installeer een schaduwdoek boven bijvoorbeeld je patio, veranda of verhoogde tuindeel. Gebruik een enkel schaduwdoek (vierhoekig of driehoekig) of wees creatief en combineer verschillende vormen en kleuren met elkaar.

Bescherm je auto met schaduwdoek boven de oprit

In de volle zon kan de temperatuur van je auto aan de binnen- en buitenkant hoog oplopen. Heb je een eigen oprijlaan of oprit (bijvoorbeeld van grind of split)? Dan kun je hier een schaduwdoek overheen spannen. In de schaduw blijft je auto koeler en gaat ook je lak een stuk langer mee.

Neem schaduwdoek mee tijdens een picknick

Creëer je eigen schaduw tijdens een gezellige picknick in het bos. Kies een handig plekje uit en bevestig het schaduwdoek met bevestigingsmateriaal, zoals: tierips, spanbanden, elastiek of touw. Wedden dat iedereen jaloers zal zijn op jouw heerlijke picknickplek? Daarnaast ben je ook goed beschermd tegen de felle zon!

Een schaduwdoek als beschutting voor je viervoeters

Richting het voorjaar ontdoen we onszelf van de warme winterkleding en krijgen onze huisdieren een zomervacht. Vergis je niet: want in de volle zon kunnen je viervoeters het alsnog erg warm krijgen. Creëer een comfortabele plek zodat je huisdier buiten lekker in de schaduw kan liggen.

Ook tijdens het kamperen komt schaduwdoek van pas

Ga je op reis met de tent, caravan, of vouwwagen? Dan kun je je kampeerplek gemakkelijk uitbreiden met schaduwdoek(en). Deze bevestig je aan palen of bijvoorbeeld bomen rondom je kampeerplek. Zk kun je lekker veilig genieten van je zomerse vakantie! Om je reis extra comfortabel te maken, kun je tentdoek/tenttapijt gebruiken onder het schaduwdoek of voortent. Daarnaast gebruik je tenttapijt om de binnenkant van je tent schoon te houden en te beschermen.

Meer weten? Lees ook het artikel: ‘Schaduwdoek keuzehulp – Zo kies je de juiste schaduwdoek’ of bekijk ons schaduwdoek assortiment (klik hier).