Profielfoto van Zwartgroen
Zwartgroen
Industrieweg 5, 1619 BZ ANDIJK
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Verstopping en lekkage van je dakgoot voorkomen doe je zo

Herfst: regen, wind en de bladeren vallen weer van de bomen, rechtstreeks in je dakgoot! Hoe voorkom je verstopping en lekkage van je dakgoot in de herfst?

De nadelen van een verstopte dakgoot

Er is geen ontkomen aan. Tijdens het herfstseizoen vallen er takken en bladeren in je dakgoot. Wanneer hier niks aan wordt gedaan, kan dit al snel zorgen voor verstopping en lekkage. Denk bijvoorbeeld aan een natte gevel, vocht en schimmel. Maar laten we eerlijk zijn: niemand gaat graag tijdens nat en waaierig weer een paar keer de ladder op. Hoe kun je dan toch zorgeloos van de herfst genieten zonder al te veel moeite te hoeven doen?

Kies de juiste dakgootbescherming

Als je op zoek bent naar een manier om een verstopte dakgoot te voorkomen en tegelijkertijd je dakgoot te beschermen, dan is gootdrain de meest effectieve oplossing. Gootdrain is een kleinmazig gaas wat binnen enkele minuten in je dakgoot geplaatst kan worden. Vervolgens vangt het ronddwalende bladeren, takken en vuil op die er vanzelf weer vanaf vallen. Als gootdrain eenmaal is geplaatst heb je er geen omkijken meer naar. Klinkt te goed om waar te zijn, niet?

Geschikt voor rechthoekige en ronde dakgoten

Ondertussen hebben wij al duizenden klanten het gemak van gootdrain mogen bieden. De meest gestelde vraag die we van hen kregen is of gootdrain geschikt is voor een rechthoekige of een ronde dakgoot. Geen zorgen: gootdrain is voor beiden type dakgoten geschikt.

LEES OOK:
‘Geen bladeren meer in de goot - Hoe gebruik je gootdrain?’

Hoe kies ik de juiste maat voor mijn dakgoot?

Je berekent de juiste diameter maat door de afstand van de dakpannen tot de gootrand op te meten, in combinatie met de diepte. Er zijn drie maten gootdrain beschikbaar, namelijk Medium, Large en Extra Large. Deze laatste is exclusief bij Zwartgroen verkrijgbaar. Twijfel je nog over de juiste afmeting? Dan kun je hier gratis samples bestellen.

Contact opnemen

Wij helpen je graag met al je vragen op het gebied van onderhoudsvrij tuinieren. Minimale zorgen is maximaal genieten van je tuin, ook in het najaar! Mail je vraag naar info@zwartgroen.nl of bel naar 0228 748 123.