Profielfoto van Zwartgroen
Zwartgroen
Industrieweg 5, 1619 BZ ANDIJK
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Bladeren in je dakgoot voorkomen – Een simpele oplossing

Gootdrain is een simpele oplossing voor het voorkomen van een verstopte goot door bladeren en takken.

Naarmate de dagen weer korter worden, is het verstandig om je tuin alvast voor te bereiden op de aankomende herfst. Tijdens dit seizoen kunnen loskomende bladeren je dakgoot snel vullen en verstoppen, wat kan leiden tot lekkage en waterschade. Om te voorkomen dat je in weer en wind je dakgoot moet legen, kies je voor gootdrain.

Gootdrain is een kunststof gaas dat eenvoudig in een dakgoot kan worden geplaatst. Het gaas klemt zichzelf stevig vast in de goot, waardoor het op zijn plek blijft zitten. Hierdoor vallen bladeren niet meer in de goot, maar glijden ze er moeiteloos overheen. Gootdrain is niet alleen onderhoudsvriendelijk maar ook duurzaam. Plaats de gootdrain in je dakgoot, en je kunt er gedurende lange tijd zorgeloos van genieten.

Hoe plaats je gootdrain?

Bereid je dakgoot in het voorjaar voor door een grondige reiniging uit te voeren. Verwijder alle rondslingerende vuil, bladeren en takken. Dit doe je eenvoudig met het gootschepje. Meet vervolgens de diameter van je dakgoot en neem de afstand van de dakpannen tot aan de gootrand, samen met de diepte.

Plaats de gootdrain in je dakgoot door het gaas voorzichtig in te knijpen. Zorg ervoor dat de opening naar de onderzijde wijst, waardoor bladeren geen kans krijgen om binnen te komen. Zorg ervoor dat de lengtes van de gootdrain elkaar net iets overlappen, om kieren te voorkomen. Gootdrain is flexibel en geschikt voor elk type dakgoot. Dankzij de flexibiliteit van het gaas kun je het indien nodig bijsnijden met een schaar. Hierdoor ben je verzekerd van een optimale pasvorm en effectieve bescherming.

Extra voordelen van gootdrain

Gootdrain biedt niet alleen preventie tegen verstopte dakgoten, maar beschermt tegelijkertijd ook de dakgoot zelf. Het gaas met kleine mazen zorgt ervoor dat regendruppels gelijkmatig over het zinkoppervlak worden verspreid, waardoor de kans op beschadigingen aan het zink wordt geminimaliseerd. Dit draagt bij aan het behoud van de integriteit van het materiaal. Bovendien hoef je je geen zorgen meer te maken over nestelende vogels, waardoor gootdrain een veelzijdige oplossing biedt voor het behoud en de functionaliteit van je dakgoot.

Met de bovenstaande instructie kun je de diameter van het gootdrain bepalen. Gootdrain is verkrijgbaar in medium (7-11 cm), large (11-15 cm), extra large (15-20 cm) en XXL (20-25 cm). Deze passen zowel in ronde als in platte dakgoten. Gootdrain wordt geleverd in lengtestukken van 2 meter lang.

Heb je vragen over gootdrain? Neem dan contact op via info@zwartgroen.nl of bel naar (0228) 748 123. Bezoek ook eens onze webshop www.zwartgroen.nl. Onze maatwerkspecialisten staan graag voor je klaar!