string(1) "p"
Profielfoto van Zwartgroen
Zwartgroen
Industrieweg 5, 1619 BZ ANDIJK
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Bladeren in je dakgoot voorkomen – Een simpele oplossing

Gootdrain is een simpele oplossing voor het voorkomen van een verstopte goot door bladeren en takken.

Als de dagen weer donkerder worden, is het verstandig om je tuin alvast voor te bereiden op het aakomende najaar. Rond de herfst kan je dakgoot door loskomende bladeren vol en verstopt raken. Deze verstoppingen kunnen leiden tot lekkages. Om te voorkomen dat je door weer en wind je dakgoot moet leeghalen, bestaat er een simpele oplossing: gootdrain.

Gootdrain is een kunststof gaas die in een dakgoot kan worden geplaatst. Het gaas klemt zichzelf vast in de goot waardoor het stevig blijft zitten. Bladeren vallen hierdoor niet meer in de goot, maar er overheen. Gootdrain is onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Plaats de gootdrain je dakgoot en je kunt er tijdenlang van genieten.

Hoe plaats je gootdrain?

Bereid je dakgoot in het voorjaar voor door hem schoon te maken. Verwijder rondslingerend vuil, bladeren en takken. Meet je dakgoot op om de juiste diameter te bepalen. De afstand van de dakpannen tot aan de gootrand, in combinatie met de diepte.

Door het gaas iets in te knijpen kun je de gootdrain in je dakgoot plaatsen. Zorg ervoor dat de opening naar de onderzijde wijst, zodat er geen bladeren in kunnen komen. De lengten dienen elkaar net iets te overlappen, zodat ook daar geen kieren ontstaan. Gootdrain is flexibel en geschikt voor elk type dakgoot. Doordat het gaas flexibel is, kun je het waar nodig bijknippen met een schaar.

Extra voordelen van gootdrain

Naast dat gootdrain helpt om verstopte dakgoten te voorkomen, beschermt het tegelijkertijd ook de dakgoot zelf. Doordat gootdrain bestaat uit kleinmazig gaas, worden regendruppels meer verspreid over de oppervlakte van het zink. Dit voorkomt dat het zink hier en daar wordt aangetast. Een ander voordeel is dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over nestelende vogels.

In verschillende maten verkrijgbaar

Met de bovenstaande instructie kun je de diameter van het gootdrain bepalen. Gootdrain is verkrijgbaar in medium (7-11 cm), large (11-15 cm) en een XL-variant (15-20 cm). Deze passen zowel in ronde als in platte dakgoten. Gootdrain wordt geleverd in lengtestukken van 3 meter lang. Deze extra large variant is verkrijgbaar in een lengte van 2 meter. 

Heb je vragen over gootdrain? Neem dan contact op via info@zwartgroen.nl of bel naar 0228 748 123. Bezoek ook eens onze webshop www.zwartgroen.nl. Onze maatwerkspecialisten staan graag voor je klaar!