Kunsgras voor op het balkon

Heb je geen tuin of woon je hoog? Dan is kunstgras op je balkon de perfecte oplossing om alsnog een groene omgeving te creëren waar je kunt ontspannen.

Als je over een (klein) balkon beschikt dien je soms creatief te zijn met het inrichten ervan. Kunstgras is een ideaal alternatief voor een betonnen of betegelde ondergrond. Het ziet er mooier uit en zorgt tevens voor meer loopcomfort. Waar dien je op te letten bij het kiezen van kunstgras voor het balkon? In dit artikel beschrijven we dit in 3 simpele stappen.

Stap 1: Het kiezen van de juiste kunstgrasmat

Elke kunstgrasmat heeft unieke kenmerken die geschikt zijn voor verschillende doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van de (gras)vezel, de dikte, de kleur en de manier waarop het kunstgras gebruikt gaat worden. In dit artikel: 'Kunstgras aanschaffen? 5 tips & tricks' lees je daar meer over.

Kunstgras op het balkon wordt vanwege de kleine oppervlakte, veel betreden. Speciaal voor het balkon raden wij kunstgrastype Ariana aan. De vezel beschikt over een C-vorm en is gemaakt van een zeer stevige kwaliteit. Hierdoor blijft het kunstgras overeind staan, zelfs bij intensief gebruik. Daarnaast is kunstgrastype Ariana is een van de meest realistisch ogende kunstgrasmatten uit ons assortiment.

Een groene omgeving bevordert ontspanning

Het effect van een groene omgeving op het menselijk welzijn wordt jaren onderzocht. In tegelstellig tot bijvoorbeeld beton, zorgt een natuurlijke omgeving voor meer ontspanning en minder stress. Zo verkopen wij bijvoorbeeld ook voor kantoren en binnenplaatsen speciale kunstgrasmatten ter decoratie aan de muur, zoals onze kunstgraswall 'Boaz'.

Stap 2: Zorgen voor voldoende waterafvoer

Op het balkon is sprake van een harde ondergrond, zoals beton of tegels. Daarom is het belangrijk dat regenwater de mogelijkheid krijgt om voldoende weg te stromen, zodra het kunstgras is gelegd. Hiervoor kun je een drainagemat gebruiken. Deze mat bevat gaatjes die ervoor zorgen dat het water goed weg kan lopen. Een drainagemat wordt onder het kunstgras gelegd en zorgt tevens voor demping van de hardheid van de ondergrond. Daarnaast vult het hoogteverschillen op die bijvoorbeeld zijn ontstaan door tegels met gleuven.

Stap 3: Het kunstgras plaatsen

Wil je het kunstgras zelf installeren? Bekijk dan eens dit artikel. Hier lees je hoe je in 5 simpele stappen zelf kunstgras kunt leggen. 

Wil je het laten leggen van kunstgas uitbesteden aan maatwerk professionals? Wij bieden een installatieservice aan zowel particulieren als zakelijke klanten.

Neem contact met ons op via info@zwartgroen.nl. Onze maatwerkspecialisten staan graag voor je klaar!

Profielfoto van Zwartgroen
Zwartgroen
Industrieweg 5, 1619 BZ ANDIJK
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten