Profielfoto van Zwartgroen
Zwartgroen
Industrieweg 5, 1619 BZ ANDIJK
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Kunsgras voor op het balkon in 3 stappen

Heb je geen tuin of woon je hoog? Dan is kunstgras op je balkon de perfecte oplossing. In deze drie stappen lees je hoe je dit gemakkelijk kunt doen.

Als je over een (klein) balkon beschikt dien je soms creatief te zijn met het inrichten ervan. Kunstgras is een ideaal alternatief voor een betonnen of betegelde ondergrond. Het ziet er mooier uit en zorgt tevens voor meer loopcomfort. Waar dien je op te letten bij het kiezen van kunstgras voor het balkon?

Een groene omgeving bevordert ontspanning

Het effect van een groene omgeving op het menselijk welzijn wordt al jarenlang onderzocht. In tegenstelling tot bijvoorbeeld beton, zorgt een natuurlijke omgeving voor meer ontspanning en minder stress. Daarom bieden wij ook speciale kunstgrasmatten aan voor kantoren en binnenplaatsen ter decoratie aan de muur, zoals onze kunstgraswand 'Boaz'.

Stap 1: Het kiezen van de juiste kunstgrasmat

Elke kunstgrasmat heeft unieke kenmerken die geschikt zijn voor verschillende doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van de (gras)vezel, de dikte, de kleur en de manier waarop het kunstgras gebruikt gaat worden. In dit artikel: 'Kunstgras aanschaffen? 5 tips & tricks' lees je daar meer over.

Kunstgras op het balkon wordt vanwege het kleine oppervlakte, intensief betreden. Speciaal voor het balkon raden wij de volgende drie kunstgrasmatten aan:

1. Toro 42: bestand tegen intensief gebruik
2. Victoria 30: kunstgrasmat zonder vleug
3. Sustain 40: bestaat uit 80% gerecycled materiaal en is 100% recyclebaar
4. Marcello 20: budgetvriendelijke optie

 

Stap 2: Zorgen voor voldoende waterafvoer

Op het balkon is sprake van een harde ondergrond, zoals beton of tegels. Daarom is het belangrijk dat regenwater de mogelijkheid krijgt om voldoende weg te stromen, zodra het kunstgras is gelegd. Hiervoor kun je een drainagemat gebruiken. Deze mat bevat gaatjes die ervoor zorgen dat het water goed weg kan lopen. Een drainagemat wordt onder het kunstgras gelegd en zorgt tevens voor demping van de hardheid van de ondergrond. Daarnaast vult het hoogteverschillen op die bijvoorbeeld zijn ontstaan door tegels met gleuven.

Stap 3: Het kunstgras plaatsen

Wil je het kunstgras zelf installeren? Dit kun je in de meeste gevallen gewoon zelf doen. Bekijk het stappenplan hier of bekijk de video hieronder:

Wil je het laten leggen van kunstgas uitbesteden aan maatwerk professionals? Wij bieden een installatieservice aan zowel particulieren als zakelijke klanten.

Neem contact met ons op via info@zwartgroen.nl of bel naar (0228) 748 123. Onze maatwerkspecialisten staan graag voor je klaar!