string(1) "p"
Profielfoto van Zwartgroen
Zwartgroen
Industrieweg 5, 1619 BZ ANDIJK
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Kunsgras voor op het balkon in 3 stappen

Heb je geen tuin of woon je hoog? Dan is kunstgras op je balkon de perfecte oplossing. In deze drie stappen lees je hoe je dit gemakkelijk kunt doen.

Als je over een (klein) balkon beschikt dien je soms creatief te zijn met het inrichten ervan. Kunstgras is een ideaal alternatief voor een betonnen of betegelde ondergrond. Het ziet er mooier uit en zorgt tevens voor meer loopcomfort. Waar dien je op te letten bij het kiezen van kunstgras voor het balkon?

Stap 1: Het kiezen van de juiste kunstgrasmat

Elke kunstgrasmat heeft unieke kenmerken die geschikt zijn voor verschillende doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van de (gras)vezel, de dikte, de kleur en de manier waarop het kunstgras gebruikt gaat worden. In dit artikel: 'Kunstgras aanschaffen? 5 tips & tricks' lees je daar meer over.

Kunstgras op het balkon wordt vanwege de kleine oppervlakte, veel betreden. Speciaal voor het balkon raden wij kunstgrastype Victoria 30 of Sustain 40 (duurzaam) aan. Deze matten lijken net op echt gras en beschikken over vezels met een C-vorm van zeer stevige, Europese kwaliteit. Hierdoor blijft het kunstgras overeind staan, zelfs bij intensief gebruik op een klein oppervlakte.

Een groene omgeving bevordert ontspanning

Het effect van een groene omgeving op het menselijk welzijn wordt jaren onderzocht. In tegelstellig tot bijvoorbeeld beton, zorgt een natuurlijke omgeving voor meer ontspanning en minder stress. Zo verkopen wij bijvoorbeeld ook voor kantoren en binnenplaatsen speciale kunstgrasmatten ter decoratie aan de muur, zoals onze kunstgraswall 'Boaz'.

Stap 2: Zorgen voor voldoende waterafvoer

Op het balkon is sprake van een harde ondergrond, zoals beton of tegels. Daarom is het belangrijk dat regenwater de mogelijkheid krijgt om voldoende weg te stromen, zodra het kunstgras is gelegd. Hiervoor kun je een drainagemat gebruiken. Deze mat bevat gaatjes die ervoor zorgen dat het water goed weg kan lopen. Een drainagemat wordt onder het kunstgras gelegd en zorgt tevens voor demping van de hardheid van de ondergrond. Daarnaast vult het hoogteverschillen op die bijvoorbeeld zijn ontstaan door tegels met gleuven.

Stap 3: Het kunstgras plaatsen

Wil je het kunstgras zelf installeren? Bekijk dan eens dit artikel. Hier lees je hoe je in 5 simpele stappen zelf kunstgras kunt leggen. 

Wil je het laten leggen van kunstgas uitbesteden aan maatwerk professionals? Wij bieden een installatieservice aan zowel particulieren als zakelijke klanten.

Neem contact met ons op via info@zwartgroen.nl. Onze maatwerkspecialisten staan graag voor je klaar!