houten tuinbankjes

Op zoek naar een houten tuinbank? Bij BUITENGOED vindt u een uitgebreid assortiment tuinbankjes in geïmpregneerd hout, hardhout of douglas hout!

houten tuinbank

Houten tuinbankjes zijn nog steeds erg populair. Hout is een natuurproduct met een warme uitstraling en doet het eigenlijk goed op ieder plekje in de tuin. Of dit nu een kaal plekje is wat nog wat extra opvulling verdient, een lekker plekje voor het huis in de late avondzon of een zithoekje op het balkon, met een houten tuinbank is altijd een prima aanvulling. 

Materialen houten tuinbankjes

Door de verschillende houtsoorten die gebruikt worden voor houten tuinbankjes, krijgt iedere tuinbank zijn eigen kleur en uitstraling. Uiteraard is er verschil in kwaliteit en ook in kleurovergang door het vergrijzen van het hout. Onderstaand vindt u een overzicht van de mogelijkheden:

  • Tuinbanken uit geïmpregneerd hout zijn over het algemeen gemaakt van wat zachtere houtsoorten. Door het impregneren van het hout wordt de levensduur van de tuinbank verlengd. Impregneren maakt hout waterafstotend en beter bestand tegen houtrot zodat u veel langer plezier heeft van tuinbankje. 

tuinbank geimpregneerd hout

  • Tuinbanken uit hardhout: teakhout, acacia of meranti zijn enkele van de houtsoorten die worden gebruikt voor hardhouten tuinbankjes. Hardhout wordt over het algemeen niet geïmpregneerd omdat dit hout van nature eigenschappen heeft die weersinvloeden goed doorstaan. 

tuinbank New Bury hardhout

  • Tuinbanken uit douglas hout: douglas hout wordt de afgelopen jaren meer en meer gebruikt voor buitenproducten, zo ook voor houten tuinbankjes. Douglashout is één van de hardste Europese naaldhoutsoorten en heeft van nature een hoge duurzaamheid en sterkte. Deze houtsoort gaat in onbehandelde toestand zo'n 10 tot 15 jaar mee, wordt het douglas hout geïmpregneerd dan zal de levensduur nog langer worden. Meer weten over douglas hout? Lees deze informatie.

Douglas tuinset bestaande uit tuinbank met en zonder leuning en tuintafel

Voor welk houten tuinbankje u gaat, is afhankelijk van uw wensen en budget. Bekijk daarom de uitgebreide collectie aan houten tuinbanken in onze webshop. Er is vast een houten tuinbankje van uw gading bij.