Waarom jij deze zomer een gasbarbecue wilt kopen!

We hebben weer steeds meer zomerse dagen en dus ook de barbecue wordt steeds vaker tevoorschijn getoverd.

21 Juni 2018

Heb je nog geen barbecue of ben je op zoek naar een nieuwe variant? Een gasbarbecue kopen is dit jaar misschien wel een van de beste ideeën. Waarom? Dat lees je hier.

1. Lekker snel

Een gasbarbecue is namelijk binnen no-time klaar voor gebruik. Je sluit de gasfles aan, draait de knop om en je gasbarbecue is klaar om te gaan. Op die manier heb jij weer wat meer tijd beschikbaar om je bezig te houden met andere zaken. Zo kun je bijvoorbeeld de tuin leuk inrichten of andere leuke hapjes voorbereiden voordat het barbecue feest begint.

2. Geen viezigheid

Een gasbarbecue werkt natuurlijk op gas, dit betekent dat er geen gedoe is met vieze kolen of stukken hout. Na gebruik is het dus een stuk gemakkelijker om de barbecue schoon te maken en op te bergen. Ook de tuin loopt natuurlijk minder schade op gezien er geen brandsporen op de stenen tegels van je achtertuin aanwezig zullen zijn.

3. Geen rook

Een van de grootste voordelen van een gasbarbecue kopen is misschien wel het gebrek aan rook. Doordat deze barbecue op gas werkt en dus geen kolen gebruikt, heb je ook geen last van de overtollige rook die dit met zich meebrengt. Hierdoor kun je een gasbarbecue ook gewoon gebruiken wanneer je buren wat dichterbij wonen - of zelfs op het balkon of dakterras van je appartement!

4. Ook voor de beginnende griller

Omdat een gasbarbecue zo gemakkelijk werkt is deze barbecue ook zeer geschikt voor de beginnende griller. Als echte grillmaster zijn die kolen natuurlijk geen probleem, maar wanneer je wat minder actief bent in het barbecue seizoen kan het wat lastig zijn. Met een gasbarbecue is dat zo opgelost.

5. Alle soorten en maten

Net als een barbecue op kolen, is ook een barbecue op gas in alle soorten en maten te krijgen. Of je nu een kleine barbecue wilt voor op het balkon, of een grote, professionele variant om met de hele familie van te kunnen genieten.

6. Flexibel

Zowel de gasflessen als de barbecue zelf zijn over het algemeen gemakkelijk te verplaatsen. Je kunt dankzij het gas de temperatuur ook perfect afstellen en de barbecue hierdoor gemakkelijk optillen wanneer nodig.

7. Direct lekker eten

Een gasbarbecue is in een paar seconden warm en klaar voor gebruik. Je hoeft dus geen uren te wapperen met een stukje karton of aanmaakblokjes aan te steken. Gewoon even op de knop drukken en tien minuten later kun jij jouw eerste stukken vlees of vis gaan grillen.

Reacties