BBQ in je tuin? 4 tips

Het lentezonnetje breekt steeds vaker door en we brengen steeds meer tijd door in de frisse lucht.

10 Mei 2018

Lekker een wijntje op het terras of lekker wat eten met vrienden in de achtertuin. Het wordt dan inmiddels ook al wel weer tijd voor een bbq aan huis! Sta je op het punt een BBQ in je tuin te houden? Gebruik dan deze tips om er zeker een geslaagde dag en avond van te maken.

1. Bereid je goed voor

Niet alleen moet je voldoende inkopen doen, ook tuin en BBQ hebben wat voorbereiding nodig. Na maanden ongebruikt in een schuurtje te hebben gestaan, kan je BBQ vast een opknapbeurt gebruiken. Loop dus ook alles even na en maak her en der schoon waar nodig. Zorg voor nieuwe kolen en vul alle BBQ materialen op tijd aan. Zo heb je op de dag zelf geen zorgen en kun je gewoon lekker genieten. Weet je niet goed wat je nu ook alweer allemaal nodig hebt? Neus eens wat rond op websites als a tot z bbq; hier vind je alle ins en outs om jouw BBQ voor te bereiden op de zomermaanden.

2. Zorg voor voldoende (sfeer)verlichting

Nu schijnt het zonnetje natuurlijk wel erg lekker, maar in de avonduren kan het toch onverwachts donker worden. Zorg dus ook zeker voor voldoende functionele, maar ook voldoende sfeerverlichting. Zo kun je de hele avond lekker blijven zitten. Wil je wat geld besparen? Schaf dan zoveel mogelijk verlichting op solar panelen aan. Niet alleen verbruiken ze geen (betaalde) energie, ze gaan ook nog eens automatisch aan wanneer het donker wordt.

3. Houd het warm en droog

Zodra de avond valt en het zonnetje verdwijnt, kan het flink afkoelen. Met voldoende kussen, plaids en eventueel zelfs sloffen zorg je ervoor dat zowel jij als je bezoekers de hele avond lekker warm blijven. Ook een overkapping of grote parasol kan natuurlijk erg handig zijn. Niet alleen functioneel, maar het laat ook je tuin er een stuk gezelliger uitzien.

4. Doe eens gek

Wil je deze BBQ helemaal spectaculair maken? Doe dan eens wat geks! Plan de hele avond rondom een specifiek thema en richt zowel huis als tuin hierop in. Een Mexicaanse avond bijvoorbeeld met veel felle kleuren decoratie en lekker zomerse muziek. Ook de BBQ gerechten kunnen natuurlijk helemaal op dit thema aangepast worden. Maak gezellig met z’n allen een grote kan sangria en genieten maar! Gegarandeerd een BBQ avond voor in de boeken.

Reacties