Foto: sfeer02-buiten-eten-koken-bron-heerlijk-hecht

Buiten koken en eten: de 10 leukste ideeën voor je eigen tuin vind je hier

Er gaat niets boven buiten eten en genieten van het mooie weer.

Sandra van Koningshoven

foto: Heerlijk Hecht

Een relaxed ontbijtje is, een kop koffie met een krantje erbij of uitpakken met een uitgebreid diner... Van buiten eten worden we blij! En dat doen we het liefst met het hele gezin of gezellig met vrienden. 

Koken en eten in je eigen tuin

Om gezellig buiten te eten hoef je echt niet altijd voor naar een druk terras te vertrekken. Want met deze ideeën maak je van jouw eigen tuin een relaxed restaurant met terras. Dus, hobbykoks van Nederland, barbecue-helden, theeleuten en barista's, ga er eens goed voor zitten en droom weg bij de leukste ideeën om buiten te koken en te eten.

Buiten koken

Het wordt ons tegenwoordig wel heel gemakkelijk gemaakt. Of je nu lekker eenvoudig wilt barbecuen, een pizza wil afbakken, liever aan slowcooking doet of een uitgebreid diner op tafel wilt toveren, voor elke manier van koken is een oplossing.

Luxe buitenkeuken

Big Green Egg

Deze buitenkeuken is super-de-luxe uitgerust met een betonnen werkblad, een Big Green Egg en een ingebouwde barbecue.

Pizzaoven voor in de tuin

pizza oven buiten tuin

Waarom zou je pizza's bestellen als je je zelf kunt maken in een pizzaoven voor in de tuin? Superleuk om je kinderen hun eigen pizza te laten maken. En papa bakt ze af natuurlijk.

Overdekte buitenkeuken

buiten keuken overkapping

Onze Nederlandse zomers geven helaas geen garantie voor mooi weer. Met een op maat gemaakte overkapping voor je buitenkeuken is dat geen enkel probleem: weer of geen weer, jij kunt lekker buiten koken.

Buiten eten

Voor welk type tuintafel je uiteindelijk kiest, hangt van veel factoren af. Namelijk hoe groot je gezin is, of je vaak voor vrienden kookt en natuurlijk het formaat van je tuin. En je woonstijl is natuurlijk belangrijk. Als je de stijl van je interieur doortrekt naar je tuin, verbind je binnen met buiten. Zo wordt je huis een prachtig geheel met de tuin.

Frans gedekte tuintafel

bron: intratuin

Haal romantisch Frankrijk naar je eigen tuin met een houten picknicktafel die je decoreert met sfeervolle tuinlichtjes en lavendel.

Lange tuintafelEten is het lekkerst als je dat met zijn allen doet. Een lange tuintafel voor zes of meer personen geeft alle ruimte voor goed gezelschap.

Bartafel

bartafel NJOJ

Voor feestjes en partijen is een bartafel een uitstekend alternatief. Met een borrel in je ene hand en een heerlijke snack in de ander, kun je heerlijk bijpraten met je gasten.

Een kleurrijk gedekte tuintafel

bron: followfashion

Op zo'n heerlijk zwoele zomeravond wil je natuurlijk lekker lang tafelen. En daar hoort natuurlijk een sfeervol gedekte tafel bij. Kies voor kleur dit jaar en combineer dat met mooie glazen accessoires.

Afneembaar tafelkleed

bron: 1001tafelkleden

Eten met de kleintjes is gezellig, maar staat ook garant voor knoeien en vlekken. Een afneembaar tafelkleed in vrolijke kleuren is dan een goed idee, want die is in een handomdraai weer schoon.

Decoreren met bloemen

bron: linentablecloth

beeld: westwing

Laat de kleuren in het tafelkleed terugkomen in je servies en glazen voor een rustig effect. Maak indruk op je gasten door te decoreren met verse bloemen.

Tapas en sangria in de tuin

beeld: Feel Good Market

Ga je voor een tafel vol met gezellige tapas? Daar horen natuurlijk karaffen gevuld met Sangria bij. Kies voor uitbundig (rood) gekleurde exemplaren en je gasten wanen zich in Spanje.

Heb jij er al zin in gekregen? Wij wel! We gaan ook alvast duimen voor een heerlijk zonnige zomer waarin we vaak in de buitenlucht kunnen kokkerellen en genieten!

De allerlekkerste gerechten maak je natuurlijk met verse groenten en kruiden uit je eigen moestuin!

 

 

Reacties