Soms kunnen dingen eenvoudig zijn

Dat zou het zeker! Toch is dit lang niet altijd een goed idee.

Soms kunnen dingen eenvoudig zijn: u hebt uw project in de woonkamer afgerond, het was niet nodig om de gecalculeerde reserve voor de vloerinbouwspot te gebruiken en u zou eigenlijk gewoon buiten kunnen gaan doorwerken. Het zou voor een uniform beeld toch mooi zijn als de inbouwspots uit de woonkamer ook op het terras zouden voorkomen. Dat zou het zeker! Toch is dit lang niet altijd een goed idee. Want binnen is niet hetzelfde als buiten en bij de keuze van het juiste armatuur moet ook aan de soort installatie worden gedacht.

Op de oprit en in de tuin zijn de omstandigheden nogal verschillend. Binnen is het warm en droog, maar buiten is het - afhankelijk van het jaargetijde - nat en koud. Dat betekent voor de geïnstalleerde armaturen geheel andere uitdagingen. Uitdagingen waarmee u bij de keuze van het armatuur rekening moet houden.
Als u daarbij rekening houdt met de volgende vijf punten staat niets een succesvolle installatie van de verlichting meer in de weg.

REGEL 1: MATERIAAL

Buiten ligt overal vocht op de loer, en dat niet alleen bij regen of kou. Ook kunnen armaturen moeite hebben met een hoge luchtvochtigheid in de zomer. Daarom is het bijzonder belangrijk om te kiezen voor corrosiebestendig, dus roestvrij, materiaal. Waar het armatuur in de tuin of op het terras wordt ingebouwd is niet van belang. Kies alleen armaturen van bijvoorbeeld roestvrij staal of aluminium. Ook bij koper of messing kiest u voor zeker, zonder zorgen over mogelijke reclames. Belangrijk: ook schroeven of ander montagemateriaal moet aan deze eisen voldoen.

Producttip: ENOLA® Outdoor wand- en plafondarmaturen. Het puristische design hiervan past naadloos in verschillende vormgevingsstijlen. Door de hoogwaardige aluminiumbehuizing en de hoge beschermingsklasse IP65 zijn ze uitstekend bestand tegen weer en wind. Door de vele varianten is er bovendien een homogeen beeld voor.

 

Voor meer informatie bezoek u op onze website