LICHTSCÈNES VOOR BINNEN EN BUITEN EEN BEDRIJFSGEBOUW

Decoratieve verlichting in de tuin is de finishing touch van elke beplante ruimte en helpt een bepaalde sfeer of landschapshoogtepunt te benadrukken.

Voor het nieuwe bedrijfspand van Mantel KreativPlanung GmbH mocht SLV in samenwerking met architect Melanie Zimmermann het lichtconcept en de armaturen verzorgen. Inspiratie hiervoor werd geleverd door de directe omgeving: "Het gebouw is landschappelijk prachtig gelegen, direct aan de rivier de Kinzig... omgeven door heuvels van het Zwarte Woud... Samenhangende verlichting past vrij harmonieus in de omgeving zonder overstraling en zet tegelijkertijd een opvallend accent in het landschap." (Melanie Zimmermann)

Er werd niet alleen verlichting voor buiten door SLV geleverd, maar ook voor het interieur van de kantoorruimte en vergaderruimtes. In dit artikel richten we ons op de samenhangende buitensfeer, die door slimme planning een harmonieus totaalbeeld oplevert. Of het nu gaat om parkeerplaatsen, entree incl. buitentrap, of verlichting van bomen en struiken - in dit projectverslag vindt u waardevolle tips en inspiratie rond het lichtontwerp voor verschillende gebieden buiten de vier muren.

Aussenbeleuchtung von Eingang, Stufen und Vorgarten des neuen Gebäudes der Mantel KreativPlanung GmbH.

BUITENVERLICHTING VOOR TUIN, STRUIKEN EN (BLOEM)BEDDEN

Decoratieve verlichting in de tuin is de finishing touch van elke beplante ruimte en helpt een bepaalde sfeer of landschapshoogtepunt te benadrukken. Verfijnde accenten kunnen fonteinen, bomen, struiken, bloembedden etc. mooi laten afsteken tegen de schemering.

Ook het nieuwe bedrijfspand van Mantel KreativPlanung wordt omgeven door een liefdevol vormgegeven groengebied, waarin een boom door middel van prikspots van onderaf wordt uitgelicht. Deze worden speciaal aanbevolen voor kleinere bomen, maar ook voor struiken, omdat ze kunnen worden verplaatst naarmate de struik of boom groeit. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten met vervangbare lampen of met geïntegreerde LED's.

Voor meer informatie bezoek u op onze website