Een serre kiezen: waar moet ik op letten ?

Een serre is een ontspanningsruimte waarin je elk seizoen wil genieten. Daarom is het van belang de juiste keuze te maken. Hier enkele tips.

Bepaal de functie van je serre
Een serre kan verschillende functies hebben: om lekker te genieten, om in te werken of om materiaal in op te bergen (fiets, tuinset of –gereedschap). Wij raden je aan op voorhand de functie en indeling van de serre te bepalen. Zo kan jouw installateur je adviseren met verrassende ideeën voor de inrichting van je serre.

Stijl
Serres zijn tegenwoordig beschikbare stijlen. Kies daarom een veranda die past bij jouw woning. Een goede keuze is aluminium, dit past namelijk bij elke bouwstijl. Aliplast heeft bijvoorbeeld 5 dakrand designs: Modern, Flat, Classic, Luxus en Victoriaans. Ook het glazen dak of de lichtstraat in het plafond bepalen mee de stijl van je serre: een vlak dak geeft een moderne look terwijl een piramidedak klassieker oogt.

Thermische eigenschappen
Denk er aan om geïsoleerde profielen te gebruiken. Enkel zo kan je het hele jaar van je serre genieten. Zonder thermisch onderbroken profielen is je serre bij warm weer te heet en in de winter te koud. Ook het glas hierbij is belangrijk, daarom kan je voor je veranda best dubbel of triple glas nemen.

Kleur en onderhoud
Voor de kleur van de aluminium profielen is je keuze eindeloos. Je kan voor dezelfde kleur als de kozijnen van de rest van je woning gaan, maar het mag best ook een heel ander kleurtje hebben dat past bij de natuurlijke omgeving. Aliplast heeft zelfs een kleurengamma waar je 25 jaar Seaside lakgarantie op ontvangt. Aluminium is heel onderhoudsvriendelijk: je hoeft het niet te schilderen of vernissen. Het is ook heel duurzaam: het kan niet roesten, barsten of kromtrekken en is bijzonder kleurvast. Een aluminium serre van Aliplast heb je voor het leven!

Ook al gedacht aan een terrasoverkapping?
Een nieuwe trend in de tuin is een lamellendak of terrasoverkapping. Deze minimalistische en strakke eyecatcher kan volledig gepersonaliseerd worden volgens je wensen: met opendraaiende aluminium lamellen of glas, screens, led-verlichting, … De terrasoverkapping kan vrijstaand geplaatst worden in de tuin of aan het zwembad, alsook worden aangebouwd aan een gevel.
Geïnteresseerd in de Somnium ? Ontdek dan hier alle voordelen.

Interesse in een aluminium serre of terrasoverkapping?
Vind hier een Aliplast specialist in uw buurt voor advies op maat en een vrijblijvende prijsofferte.