Inbraakwerendheid bij deuren: waar moet je op letten?

Denk bij de aankoop van je deuren en schuifdeuren ook aan de beveiliging. Zonder goed inbraakveilig schrijnwerk heeft een elektronisch alarmsysteem geen zin

Inbraakwerendheidsattest

Aluminium is een erg sterk en bijna onbreekbaar materiaal. Toch zorgde Aliplast ervoor om de veiligheid nog meer te verhogen. Daarna werden alle deuren en schuifdeuren getest op inbraakwerendheid. Aliplast behaalde op alle isolerende systemen een RC2 attest en voldoet daardoor aan alle Europese normen bij nieuwbouwwoningen.
Je kan uiteraard altijd voor de hogere inbraakwerendheidsklasse RC3 gaan. Dit certificaat werd behaald op de vlakke deur Star75.

Extra beveiliging op deuren

Beveilig het standaardscharnier op deuren extra tegen inbraak door de scharnieren te verstevigen met uitliftbeveiliging of dievenklauwen. Hierdoor blijft de deur op zijn plaats als de scharnieren geforceerd worden. Kies naast het verstevigen van de scharnieren voor kerntrekbeveiliging van de cilinder. Zo kan het slot er onmogelijk worden uitgetrokken. Je herkent een kerntrekbeveiliging aan het rechthoekige blokje met afgeronde randen op het schild of de rozet van je cilinderslot.

Meerpuntslot

Veilig, veiliger, veiligst: kies voor een 3, 5 of zelfs 7 puntsluiting. De sluitpunten zijn verdeeld over de hele lengte van de deur en worden bediend met 1 sleutel. De Aliplast sloten zijn bovendien SKG goedgekeurd.

Wens je meer info over aluminium deuren en schuifdeuren en de beveiliging ervan, neem dan contact op met een Aliplast verdeler in je buurt voor advies.