Zachte kleuren, romantische vormen en decoratieve meubels

In deze slaapkamer combineren we rust en landelijk met een vleugje romantiek.

Een slaapkamer inrichten in een landelijke stijl is nog steeds erg populair. Dit komt omdat een landelijke inrichting rust uitstraalt en dat is meer dan welkom in de slaapkamer. Hier wil je tenslotte lekker slapen en tot rust komen, zodat je energiek aan de volgende dag kunt beginnen.

Zachte basis

Als basis in een landelijke slaapkamer kies je voor een boxspring in een natuurlijke stof met een wat meer gedecoreerd hoofdbord. Hier is gekozen voor een boxspring in de stofkleur 01 Naturel met hoofdbord Adagio. Het kleine aantal knopen en de mooie afronding van het hoofdbord geven een romantische touch. Deze combinatie vormt een zachte basis en dient als ware eyecatcher. Om het geheel warm en verrassend te maken, is het leuk om in de opmaak verschillende stoffen en patronen te combineren, zoals hier is gedaan met de (sier)kussens.

Mix & Match

De meubels in deze stijl zijn romantisch van uitstraling en vaak gedecoreerd. Denk bijvoorbeeld aan een buikkastje, Frans nachttafeltje of klassieke linnenkast. In de styling kun je een oude kandelaar en de koekoeksklok van oma mixen met romantische vaasjes in verschillende maten en kleuren. Om het af te maken kun je een accent van goud of koper toevoegen.

Vergeet ook zeker de planten en bloemen niet. Ze dienen niet alleen als kleurrijke decoratie, maar hebben ook een kalmerend effect en zorgen voor betere luchtkwaliteit, minder stress, betere hersenfuncties en een betere slaap.

Wil je meer informatie en inspiratie? Kijk dan eens op onze website. Vraag hier vrijblijvend onze inspiratiefolder aan, plan een winkelbezoek in of stel je bed digitaal samen via onze handige configurator.