Waaruit bestaat een boxspring?

Een boxspring bestaat uit verschillende onderdelen met allemaal een eigen functie die bijdragen aan het slaapcomfort.

Een boxspring bestaat uit verschillende onderdelen met allemaal een eigen functie die bijdragen aan het slaapcomfort. We spreken daarom ook wel van een boxspringcombinatie in plaats van een boxspring. Weet jij waaruit een boxspring bestaat?

Boxspring

Met ‘boxspring’ wordt de bedbodem mét springveren bedoeld. In sommige gevallen wordt er helaas een simpel gestoffeerde houten bak of opberg-boxspring mee aangeduid. Alle boxsprings van Hml Bedding zijn voorzien van een metalen frame met daarop een MDF-bodemplaat met daarop een schuimbak voorzien van een kern van pocketveren. Dit zorgt voor comfort en ondersteuning. Als men het heeft over een boxspring, heeft men het vaak over de gehele combinatie. In werkelijkheid is het dus enkel de bodem. Wij spreken daarom over ‘boxspringset’ als het een compleet bed betreft en om aan te duiden dat het dus een bodem, matras, hoofdbord en eventueel topper omvat.

Matrassen

De matrassen vormen de tweede laag. Bij een matras heb je waarschijnlijk een goed beeld. Het matras van de boxspring is vaak bekleed in dezelfde stof als de boxspring, waardoor het een mooi geheel vormt. Het matras zorgt samen met de boxspring topper voor de ondersteuning van het lichaam. Zorg dat je altijd kiest voor een matras dat goed bij jouw lichaam past. Hiermee bepaal je voor een groot gedeelte hoe je op de boxspring ligt. Het matras kun je per ligplek afstemmen op jouw persoonlijke wensen. Hierdoor kunnen er twee typen ligcomfort gemakkelijk met elkaar worden gecombineerd.

Topper

De boxspring topper is het matras dat bovenop het ‘echte’ matras ligt. Het wordt ook wel de matras topper genoemd. Deze is een stuk dunner dan het matras dat er onder ligt. De matrastopper zorgt voor extra ligcomfort. Daarnaast kun je met een topper de gleuf, die kan ontstaan bij een tweepersoonsbed met twee losse matrassen, verminderen. Door de topper voel je niet meer dat je op twee verschillende matrassen ligt en lijkt het een totaal tweepersoonsbed, zonder dat dit invloed heeft op het ligcomfort per ligplek.

Hoofd- en voetbord

Een boxspring wordt vaak afgewerkt met een hoofdbord. Dit geeft de boxspring een luxueuze uitstraling. Daarnaast zorgt het voor extra ondersteuning, waardoor de matras topper nog minder kans heeft om te gaan schuiven. Wil je jouw boxspring volledig afwerken? Kies dan ook voor een voetbord. De stijl van de boxspring wordt bepaald door de afwerking die je kiest. Bij een boxspring op maat heb jij dit helemaal zelf in de hand.