string(1) "p"

Traagschuim of koudschuim matras topper

Wanneer je op zoek gaat naar een goede matras topper is het belangrijk dat je weet wat het verschil is tussen koudschuim of traagschuim.

Wanneer je op zoek gaat naar een goede matras topper is het belangrijk dat je weet wat het verschil is tussen koudschuim of traagschuim. Zo kun je een gedegen keuze maken.

Wat is een koudschuim matras topper?

Een koudschuim matras topper is een topper gemaakt van schuim van polyurethaan. Dit schuim wordt in koude mallen gevormd en geproduceerd. Koudschuim wordt ook wel HR-schuim genoemd, wat staat voor High Resillience. Dit betekent hoge veerkracht, wat een stuk meer zegt over de matras topper dan de term koudschuim.

De voordelen van koudschuim

Koudschuim heeft een aantal voordelen die je zeker in gedachten moet houden bij de aankoop van een matras topper:

  • Het is goed ventilerend door de open structuur.
  • Het heeft een hoog aanpassingsvermogen, waardoor het matras zich gemakkelijk vormt naar je lichaam en de druk gelijkmatig verdeeld wordt.
  • Door de veerkracht van het materiaal heb je geen last van kuilvorming.
  • Heb je last van allergieën? Koudschuim is geur- en allergievrij.
  • Koudschuim heeft een lange levensduur. Een topper van dit materiaal kan wel 10 jaar meegaan.

Wat is een traagschuim matras topper

Als tweede de traagschuim matras topper die uit open cellen bestaat. Het schuim wordt beïnvloed door lichaamswarmte. Bij hogere temperaturen wordt traagschuim meer elastisch en soepel, waardoor het zachter voelt. Bij lagere temperaturen wordt het schuim juist wat harder en minder flexibel.

Voordelen traagschuim

Ook traagschuim heeft zijn voordelen. Bedenk goed welke voordelen voor jou het meest waardevol zijn.

  • Een traagschuim matras topper past zich goed aan het lichaam aan, waardoor je zacht ligt en minder drukpunten ervaart. Het materiaal wordt ook wel passief genoemd, het geeft weinig tegendruk.
  • Traagschuim zorgt ervoor dat je minder bewegingen voelt van anderen, ideaal als je partner een onrustige slaper is.
  • Zeer geschikt voor mensen met gewricht- of rugklachten.

Laat je over de keuze van het juiste materiaal voor jouw matras topper altijd adviseren door een professional. Het is verstandig om te gaan proefliggen in een winkel en jouw wensen te bespreken. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.