8 tips voor het kopen van de juiste boxspring

Wanneer je besloten hebt een boxspring te kopen is het belangrijk dat je weet wat de juiste boxspring is voor jou. Een boxspring is namelijk een investering

Wanneer je besloten hebt een boxspring te kopen is het belangrijk dat je weet wat de juiste boxspring is voor jou. Een boxspring is namelijk een investering waar je jarenlang plezier van hebt, als je tenminste de juiste koopt. Weet jij waar je op moet letten? Met deze tips weet je zeker dat je een keuze maakt die bij jou past.

Bepaal je slaaphouding

Voordat je ook maar iets beslist is het goed om een paar nachten op je slaaphouding te letten. Val jij het beste in slaap op je buik, je zij of je rug? Zijn er misschien dingen waardoor je nu niet prettig ligt in je huidige bed? Door hier een paar nachten bewust op te letten krijg je al veel meer inzicht in jouw slaaphouding en wat je wel en niet fijn vindt aan je huidige bed. Dit is prettig om te kunnen vertellen aan de adviseur die je helpt bij het samenstellen van je bed.

Lengte, breedte, hoogte

Dat een bed moet passen bij je lengte is natuurlijk logisch. Je wilt tenslotte niet dat je voeten buiten boord vallen. Maar denk ook eens aan de breedte, wat heb jij nodig om comfortabel te liggen? En wat past er in de ruimte? Dan de hoogte, wat is voor jou prettig met in- en uitstappen? Bij een bed op maat kun je de lengte, breedte en hoogte zelf bepalen. Natuurlijk zijn hier richtlijnen voor waar jij je aan kunt houden, maar weet dat je hier zeggenschap over hebt en je er dus een keuze in kunt maken.

Vast of elektrisch verstelbaar?

Een goede boxspring gaat jarenlang mee. Wellicht denk je nu nog niet aan een elektrisch bed, maar naarmate je ouder wordt kan het lastiger zijn om in en uit bed te stappen. Denk bij de keuze voor een bed niet alleen aan de dag van vandaag, maar ook al een beetje aan later. Een goede boxspring kun je per ligplek samenstellen. Dus wil jij wel elektrisch, maar je partner niet? Dan moet dat geen probleem zijn.

Informeer in je omgeving

Iedereen heeft een bed, en heel veel mensen hebben een boxspring. Dit betekent dat heel veel mensen al eens de keuze hebben gemaakt. Vraag daarom eens aan je omgeving waar ze goed geholpen zijn. Wat voor bed hebben ze en wat zijn hun ervaringen hiermee? Misschien hebben mensen in je omgeving winkels die ze aanraden of merken die ze fijn vinden. Vaak weten mensen ook goed te vertellen wat ze niet fijn vinden, vraag daar ook eens naar.

Bezoek een winkel en ga proefliggen

Uiteindelijk is de beste boxspring voor jou een persoonlijke keuze. Daarom is het zo belangrijk om een winkel te bezoeken, te gaan proefliggen en professioneel advies te krijgen. Ervaar welke hardheid je prettig vindt, kijk ook eens of je nog het juiste hoofdkussen hebt en of dat deze ook aan vervanging toe is. Voel je niet de juiste klik met de verkoper of vind je niet het juiste bed? Ga dan op zoek naar een andere winkel, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Vraag naar de slaapzekergarantie

Of je de juiste keuze maakt weet je vaak pas als je een paar nachten in het bed hebt geslapen. Vraag daarom bij aankoop altijd of het mogelijk is nog iets aan het bed aan te passen wanneer je toch niet lekker ligt. Ben je niet helemaal tevreden met het comfort van het matras of de topper? Dan is het fijn als dit nog geruild kan worden, ook als je er al wat nachten op geslapen hebt.

Het oog wil ook wat

Natuurlijk staat comfort voorop, maar het oog wil ook wat. Je wilt dat het bed mooi in de stijl van je slaapkamer past. Bij een boxspring op maat hoef jij geen concessies te doen, op deze manier kun jij het comfort kiezen per ligplek en alles in dezelfde gewenste stijl laten uitvoeren. Denk voordat je op pad gaat om een boxspring te kopen dus ook na over hoe de boxspring eruit moet zien. Welke kleuren spreken jou aan? Wat voor stijl past er in de slaapkamer?

Kopen, kopen, wachten..

Houd wanneer je een boxspring wilt gaan kopen ook altijd rekening met de eventuele levertijd. Wanneer jij alle opties openhoudt en niet op stel en sprong een bed nodig hebt, heb je veel keuzemogelijkheden. Begin dus 3 maanden voordat jij jouw bed in de kamer wilt hebben met oriënteren en het bezoeken van de winkel.