Foto: eiken-tafel-voordeel

De 6 voordelen van een eiken tafel

Een eiken tafel is uniek, gaat lang mee én past in ieder interieur. Dit betekent een eenmalige investering voor levenslang plezier.

Twijfel je nog om een eiken tafel aan je interieur toe te voegen? Dan gaan deze 6 voordelen van een eiken tafel je zeker helpen in je keuze.

1. Een uniek interieurstuk in je woning

Een eiken tafel is een echte eye-catcher in je woning. Het materiaal is namelijk erg sfeerbepalend. Ieder blad dat gemaakt is van eikenhout is uniek dankzij de houtnerven. Met deze karakteristieke houtsoort heb je dus altijd een unieke tafel in je woning staan.

2. Levenslang plezier met een eikenhouten tafel

Een eikenhouten tafel blijft minimaal 20 jaar behouden. Sommige mensen kunnen er zelfs een leven lang gebruik van maken. Een bijkomend voordeel is dat de tafel in kwaliteit niet achteruit gaat. Het hout blijft bij goed onderhoud precies zoals het is. Kortom, een eikenhouten tafel is duurzaam. Dat maakt hem zeker het overwegen waard.

3. Een eiken tafel voor ieder interieur

Naast het unieke eiken blad, zijn er nog andere opties die zorgen voor een unieke tafel. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende maten. Zo kies je tussen diverse soorten poten: vier losse poten, een U-poot, een X-poot of een A-poot. Ook heb je de keuze tussen het materiaal van het onderstel. Het onderstel is verkrijgbaar in hout of van staal. Met een stalen onderstel maak je de tafel modern. Liever een industriële uitstraling? Maak het onderstel dan van metalen, matzwarte spinpoten. Met een witonderstel van lak creëer je juist een landelijke uitstraling. Zoals je leest, zijn de mogelijkheden eindeloos. Dat maakt de keuze misschien lastig. Heb je wat inspiratie nodig? Kijk dan op de website van Cralini.

4. IJzersterk materiaal

Heb je een groot, druk gezin? Dan is de eiken tafel een perfecte oplossing. Een groot voordeel van eikenhout is dat het één van de stevigste houtsoorten is. Hierdoor blijft de eiken tafel bijna levenslang schadevrij. Zelfs als je kinderen er vaak tegen stoten.

5. Geef karakter aan je woonruimte

In een woning is karakter zeer belangrijk. Het weerspiegelt waar je zelf van houdt én karakter brengt sfeer aan in een huis. Met een eiken tafel creëer je een sfeervolle en karakteristieke woonruimte. Het straalt warmte uit. Wist je al dat eiken tafels enorm populair zijn bij mensen die een landelijke sfeer willen aanbrengen in hun woonruimtes?

6. Weinig onderhoud voor je tafel

Last but not least is ook het onderhoud een groot voordeel. Een eikenhouten tafel is gemakkelijk te bewerken en te behandelen. Het hout is hard, waardoor je minder snel tekenen van schade of slijtage ziet aan je tafel. Ook vlekken zie je bijna niet terug. Zo behoud je eenvoudig de kwaliteit van de tafel.

Reacties