Zwarte keuken in woonkamer

Ervaring met een open keuken hebben de Italiaanse Andrea en Pamela al, maar in hun nieuwe woning moet de open keuken nog groter en strakker worden.

Niet meer met de traditionele ronde spoelbak, maar strak, glad en modern.
Het moet ook een zwarte keuken worden. Bij Keur Keukens in Haarlem vandaan, vertelt Pamela.

Een eilandkeuken willen ze graag, zeker Andrea die de keukenprins is in huize Lancellotti-Ramnares. Pamela rommelt er graag wat omheen, maar Andrea blijkt de man met de gouden handen in de keuken.

Gouden recepten ook, want praktisch alles wat hij kookt maakt hij zelf. De pasta’s, de pizza’s, het brood, het kan niet anders dan dat het heel goed toeven is hier. Cucina eccellente!

Andrea met zijn Italiaanse achtergrond en Pamela met haar Surinaamse achtergrond zijn gewend om met elkaar, vrienden en familie te eten. Eten brengt mensen samen, en die ervaring wil je beslist met elkaar delen, vertellen ze.

Een keuken moet daar op ingericht zijn. Of hun keuken daar aan voldoet? Perfect, beaamt Pamela volmondig.

Zeker om de week zien ze hun familie. En dan is een maaltijd een standaard onderdeel.

“Dat is zo fijn aan deze zwarte keuken, dat je de gezelligheid in de woonkamer kunt meebeleven. Dit was voor ons een must voor onze nieuwe keuken,”

vertelt Pamela.

Deze moderne keuken met eiland is goed gepositioneerd voor zowel werken als gezelligheid.

Als je aan het eiland staat, dan heb je zicht op de huiskamer. Het kookgedeelte bevindt zich achter je, daar hoef je je alleen maar even voor om te draaien. Rechts staat de kastenwand met de apparatuur en de voorraden.

Goed ingedeeld zo, want hier sta je toch niet lang stil. Aan het eiland wordt de meeste tijd gespendeerd en dus is het wel zo prettig als je dan de woonkamer in kunt kijken.

En als ze geen bezoek hebben, dan trekt Pamela er nog wel eens een barkruk bij en kruipt ze gezellig in de keuken, terwijl Andrea staat te kokkerellen.

Zwarte keuken in woonkamer ontwerpen
Deze praktische keuken beantwoordt exact aan de wensen van het stel qua sfeer: zwart, modern, strak met greeploze fronten. Maar ook verenigt het de functies van wonen, leven en bijpraten. De barkrukken nodigen uit om plaats te nemen als Andrea kookt. En als er bezoek is in de woonkamer pikt Andrea er vanuit zijn positie wat van mee.

Wat voor keukenblad voor zwarte keuken
Vanuit het woongedeelte is de aanblik op de woonkeuken weer heel mooi, de zwarte fronten, de zwarte Quooker, het prachtige donkere aanrechtblad en de greeploze kastdeuren die je laten geloven dat de keuken een meubel is.

Het invallende licht wordt benut, alles klopt in deze keuken.

Zwart keuken in woonkamer inspiratie?
Kun jij aan niks anders meer denken dan aan een zwarte keuken in je huiskamer? De mooiste zwarte keukens vind je bij de beste keukenzaak van Nederland.

Keur Keukens in Haarlem is onderdeel van DB KeukenGroep. DB KeukenGroep heeft ook nog vestigingen in Utrecht, Berkel en Rodenrijs, Sint-Annaland, Goes, Rijssen, Nunspeet en Kesteren. Ruim 2100 klanten beoordelen DB KeukenGroep met een 9,7 op het onafhankelijke platform Qasa.nl.