Onze keuken is spierwit, strak en minimalistisch

Bekijk de keuken van Willemijn en Nathanael uit Urk. Zij kochten hun moderne keuken met schiereiland bij onze vestiging Arma Keuken en Sanitair in Nunspeet.

Onze keuken is spierwit, strak en minimalistisch

Vaker worden nieuwbouwwoningen met een open keuken opgeleverd. Dat heeft een heel leuke kant. Je kunt je keuken prominent in beeld brengen, beter dan met een gesloten keuken.

Willemijn en Nathanaël vinden een geweldige keuken bij Arma Keukens en Sanitair in Nunspeet.

Van te voren moet je je goed afvragen welke uitstraling je je keuken wilt meegeven. Willemijn en Nathanaëls keuze gaat richting strakke keukens en minimalistisch. Zodat de keuken ook als meubelstuk fungeert.

Ze maken hiervoor twee keuzes:
• De door de aannemer geplande hoekkeuken tegen de wand wijzigt in een keuken met schiereiland. Dit geeft bij binnenkomst een andere ruimtebeleving en eerste indruk van de woonruimte. Het geheel oogt chique, ook omdat je niet tegen de keuken aanloopt.
• Alles moet wit zijn in de keuken. Wit, strak en minimalistisch. Hiervoor gaan ze keuken inspiratie opdoen.
Bij een design uitstraling horen greeploze fronten, hoe kan het ook anders. Lastig? “Totaal niet,” vindt Willemijn. “Alles is goed vast te pakken,” bevestigt ze. En minimalistisch dat het oogt…geweldig!

In een gladde keuken is een inductieplaat een ideale oplossing, veel passender dan een gaskookplaat. Geen hinderlijke gaspitten meer, geen roosters maar gewoon een strakke plaat. Lees nog meer over een moderne keuken in nieuwbouwhuis.

Tip: Extra diep schiereiland voor meer bergruimte
Bovenkasten ontbreken in deze keuken en worden gecompenseerd (slim!) met een extra diep schiereiland.

Een alternatief was nog om aan beide zijdes van het keukenblok twee hoge kasten te plaatsen. Willemijn en Nathanaël kiezen er toch niet voor.

Een dieper schiereiland vinden zij mooier en het geeft hun de extra bergruimte die ze wensen. Bovendien leidt een andere afmeting keukenblok automatisch tot meer werkblad en meer werkruimte. Ook fijn als je graag uitgebreid kookt.

Welk werkblad bij witte keuken
Passend is het witte werkblad in deze keuken. De dunste van de dunste uitvoering. Subliem gekozen, beetje spannend ook, maar het overtreft Willemijns verwachtingen veruit.

Zelfs de spoelbak is wit in deze keuken. Het enige dat niet wit is in de keuken is de inductiekookplaat en de kraan.

De Quooker was er tijdens de aankoop van hun nieuwe keuken nog niet in het wit. Nu hebben ze chroom en dat is ook erg mooi. De Quooker geeft veel gemak.

Als je direct heet water hebt voor thee pak je sneller een kopje thee, zo is de ervaring. En het koken dan…direct alles aan de kook!

Anderhalve spoelbak
Sommige ervaringen neem je vanuit huis mee. Zo was Willemijn een praktische keuken met anderhalve spoelbak gewend. In de kleine spoelbak werd soms even snel een sopje gemaakt wanneer iemand al voor de kraan bezig was.

Of het extra gootsteentje werd gebruikt als spoelbak tijdens een verjaardag. Voor Willemijn is het een kleine handigheid die je keukenleven enorm kan veraangenamen. In haar nieuwe witte keuken kiest ze ook voor een extra halve gootsteen.

Ze kan het iedereen aanraden. En het is geen grote, plaats in beslag nemende optie.

Fris
Nu je deze schitterende witte keuken ziet kun je niet anders dan verbijsterd zijn over het resultaat. De kleurrijke pot op de hoek is een waardevol ornament dat prachtig met de witte keuken contrasteert.

Deze moderne keuken is echt een aanvulling op het interieur.