Keuken in olijfgroen, perfect passend bij bijzondere woning

Als je een appartement bewoont met een mooi uitzicht over de Amsterdamse grachten dan kies je natuurlijk een keuken die die beleving alle ruimte geeft.

Maak kennis met deze prachtige keuken in donker olijfgroen.

Deze keuken met eiland in greeploos is een ideale leefplek waar vrienden en familie welkom zijn en waar in een fantastische ambiance tot in de kleine uurtjes gegeten en gedronken wordt.

Een kookdomein waarin vaag de stadsgeluiden van Amsterdam doorklinken door de geopende deuren van het dakterras.

Welke kleur groen krijgt de keuken?
Deze kleur groen is een speciale. Het is de RAL 7003, een donkere olijfgroen, die bij bepaald licht ook naar grijs neigt. En dat is subliem gekozen hier, want alles in deze chique keuken is verder grijs.

Wat een mooi geheel met het grijs keramiek werkblad in de kleur Ceppo de Gre Satin. Geopende keukenkasten laten ook een grijs corpus (binnenwerk) zien en de vloer is grijs.

Waar praktisch gemak en design elkaar ontmoeten
De spoelbak die gekozen is beantwoordt aan zowel esthetische als aan praktische wensen. Stijlvol toont deze in het geheel.

Belangrijk vindt bewoonster Florence ook dat de keuken tegen een stootje kan. Ze wil niet met kromme tenen zitten als andere mensen gebruik maken van haar keuken. Met deze spoelbak vindt ze de juiste balans tussen vormgeving en praktisch gemak.

De koelvriescombinatie en de vaatwasser zijn van ATAG, de kookplaat met werkbladafzuiging van BORA, de oven van NEFF en de wijnklimaatkast van Boretti. Ook is er een Quooker kokendwaterkraan.

Wat Florence aanspreekt in haar koelvriescombinatie, is de enorme koelruimte die deze koelkast biedt.

Ze kookt graag, wat is het dan heerlijk als je niet elke dag voor je verse producten naar de supermarkt moet gaan en je de ruimte hebt om ingrediënten, sauzen en dergelijke te bewaren.

Overal koken
De kookplaat met werkbladafzuiging maakt het mogelijk om midden in de keuken te koken.

Als je kijkt naar het mooie balkenplafond, dan kun je zien dat daar geen manier te vinden is om een afzuigkap in weg te werken. Een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging is het antwoord voor iedereen die zoekt naar vernieuwend koken.

Florence is er erg blij mee, hoewel ze eerlijk bekent dat het wel even omschakelen was. Met koken op gas had ze altijd het idee dat ze met de draaiknoppen meer grip had op de warmte van de pitten.

Maar dat is een idee. Het schoonmaken van een inductiekookplaat gaat wel vele malen makkelijker. Overall is dit de beste keuze.

3D-programma visualiseert keuken
Alle keuzes voor apparatuur komen in nauw overleg met Keur Keukens tot stand.

Door aandachtig te luisteren naar hun wensen, goed te adviseren, direct te visualiseren in een 3D-programma met de verwachte prijzen, krijgen Florence en Michiel een goed beeld van de groene keukenkleur en de aanschafkosten.

In 3D is het bijvoorbeeld makkelijk om de dikte van het werkblad te bepalen. Je ziet het direct online in z’n geheel en het voorkomt dat je later spijt krijgt van keuzes.

Het resultaat: een prachtige greeploze keuken in een bijzondere kleur groen in een bijzondere ambiance.

Uitgekiend
Wat fijn werkt aan deze praktische keuken is, dat je niet met je rug naar iedereen toe staat en dat alles zo goed is uitgedacht.

Sta je aan het kookeiland te koken en wil je pannen afwassen of omspoelen, dan hoef je je slechts om te draaien naar de spoelbak en de vaatwasser en je plaatst de vaat er zo in.

Ook is de ruimte optimaal benut. Zonder bovenkasten zou je kunnen denken dat je ruimte inlevert. Maar dat is niet zo. Onder het kookeiland wordt de ruimte tot op de centimeter gebruikt.

Een handig push-to-open systeem zorgt er ook nog eens voor dat je de lades opent en sluit zonder te bukken. Een zetje met je knie is voldoende.

Keur Keukens in Haarlem is onderdeel van DB KeukenGroep. Naast Haarlem heeft DB KeukenGroep nog 7 andere vestigingen door heel Nederland. Ruim 2100 klanten beoordelen DB KeukenGroep met gemiddeld een 9,6!