Zo kun je vet van je keukenmuren verwijderen

Ondanks dat je voorzichtig bent bij het koken, spetteren vet en olie overal, maar vooral op de achterwand van je tegels.

Guido van Loon 06 Januari 2022

Als je slim bent, heb je hier een spatscherm keuken geplaatst. Veel mensen hebben dit helaas niet. Hoewel je elke keer dat je kookt elk oppervlak in je keuken kunt afvegen, zijn de meesten van ons realistisch gezien niet geneigd om dat te doen. Wat dit voor ons betekent, is dat we een manier moeten vinden om het opgehoopte vet en vuil in de keuken te bestrijden door te leren hoe we vet van keukenmuren kunnen verwijderen. Daaronder lees je hierover meer, al is een muurbeschermer kopen nog beter. 

Zelfgemaakte magische gum

Je handen laten vette, olieachtige vingerafdrukken achter op elk oppervlak dat je aanraakt, ook in je keuken. Door deze doe-het-zelf-reiniger voor je keuken en een schrobspons te gebruiken, bespaar je tijd en geld in vergelijking met het kopen van exemplaren in de winkel. Hiervoor heb je 1 kopje ammoniak, een half kopje azijn, een kwart kopje bakpoeder, 4 liter warm water en een spons nodig. Voor het reinigen van muren meng je de eerste vier ingrediënten in een grote kom. Doop je spons in de oplossing en wrijf zachtjes over de vetvlekken. Gebruik niet te veel druk, want je wilt geen verf van je muren halen. Wanneer de vlek is verwijderd, spoel je het oppervlakte af met warm water en een schone handdoek. Overigens kun je ook in een winkel een magische gum kopen om de wanden in je keuken goed te reinigen. Dit zal echt wonderen verrichten bij het verwijderen van vetspetters!

Afwasmiddel

Als de vetvlekken op muren voor je ogen zijn ontstaan, kun je snel handelen en afwasmiddel en een spons gebruiken om ze te verwijderen. Maak eerst de spons vochtig en giet er een paar druppels afwasmiddel op. Knijp vervolgens een paar keer in de spons in je hand om veel schuim te maken. Druk het daarna tegen de muur en wrijf een paar keer. Hierna moet je een kwartier wachten en de spons ondertussen grondig afspoelen. Veeg na het wachten de plek af met een schone, vochtige spons. Dit is een van de beste methodes om vetvlekken te verwijderen. Het is in 90 procent van de gevallen effectief en helpt bij het verwijderen van alle vlekken.

Glasreiniger of scheerschuim

Het is dus mogelijk om met een magische gum, die je eventueel zelf kunt maken, of afwasmiddel vetvlekken te verwijderen van de muren in je keuken, maar dit kun je ook doen met behulp van een glasreiniger of scheerschuim. Deze remedies zijn namelijk zeer vergelijkbaar doordat deze methodes er in beide gevallen hetzelfde uitzien. Je moet eerst het product aanbrengen op de vetvlek. Wacht vervolgens 10 tot 20 minuten voordat je verder gaat met het reinigen van het vet op je keukenwand. Na het wachten moet je het oppervlak afvegen met een vochtige doek. Wacht daarna totdat het droog is, de kans is groot dat er geen spoor van vet achtergebleven is. 

Reacties